De ce a importat firma lui Șor 2360 kg de saci pentru transportul banilor și a obiectelor de valoare

La 14 august 2015, Dufremol SRL, firmă ce aparține omului de afaceri Ilan Șor, a importat 2360 kg de „saci de securitate pentru transportul banilor și a obiectelor de valoare” (Security bags for transporting money and valuables). Sacii au fost cumpărați de la compania germană DEBATIN, unul din liderii mondiali la producția de materiale de ambalare.

sor2Conform site-ului companiei cu sediul în Bruchsal, Germania, pungile „DEBASAFE” achiziționate de Dufremol sunt confecționate dintr-un tip special de polietilenă pentru a rezistenta la umezeală și au diferite tipuri de securizare (sigiliu, număr de ordine).

Contactat de ZdG, Nicolae Badenco, manager pe achiziții și vânzări în cadrul companiei Dufremol, ne-a comunicat că respectivele pungi nu ar fi destinate transportului de bani cash sau a obiectelor de valoare, ci pentru ambalarea lichidelor. „Conform normelor europene de securitate aviatică, aceste pungi sunt folosite pentru ambalarea lichidelor pe care pasagerii le cumpără din duty-free-ul de la Aeroportul Internațional Chișinău”.

Omul de afaceri Ilan Șor, actualul primar al or. Orhei, deține, prin intermediul Dufremol SRL, mai multe magazine de tip duty-free în punctele de trecere a frontierei de stat de la Leușeni, Otaci, Giurgiulești, Cahul, Tudora, Palanca, Leușeni, Criva dar și pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău.

ZdG amintește că Ilan Șor, fost preşedinte al Consiliului de administraţie a Băncii de Economii, are în prezent calitatea de învinuit în dosarul fraudelor din sistemul bancar.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Николае Киобану

    Strelet,tu n-ai inchis inca magazinele duty-free ale lui Shor ? Parca ai promis…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *