Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Biden s-a întâlnit cu familia…

Biden s-a întâlnit cu familia lui Navalnîi: „Putin e vinovat de moartea lui”

Președintele american Joe Biden s-a întâlnit cu soția și fiica lui Alexei Navalnîi, liderul opoziției ruse care a murit săptămâna trecută în închisoare și l-a numit pe Vladimir Putin „responsabil de moartea lui”, transmite Reuters.

Biden, a reiterat că Washingtonul intenționează să impună o gamă largă de sancțiuni Rusiei și liderului său, Vladimir Putin, după moartea lui Navalnîi, care acum o săptămână a căzut inconștient și a decedat după o plimbare la închisoarea deasupra Cercului Polar, unde își ispășea o pedeapsa.

„Era un bărbat cu un curaj incredibil și este uimitor cum soția și fiica lui transmit acest lucru. Știu că vom anunța mâine sancțiunile împotriva lui Putin, care este responsabil pentru moartea sa”, a declarat Biden după ce le-a întâlnit pe soția lui Navalnîi, Yulia, și pe fiica Dasha.

„Grațiat (,) nu poate fi (,) executat”. Virgula unui dictator vs Moartea subită a lui Navalnîi

Alexei Navalnîi, fost avocat, devenit cunoscut în Rusia prin numeroasele investigații despre corupția la nivel înalt din țară, a murit în închisoare vineri, 16 februarie 2024, la vârsta de 47 de ani, cu doar o lună înainte ca în Rusia să aibă loc alegeri prezidențiale. Potrivit Serviciului Federal al Penitenciarelor, acestuia i s-a făcut rău după o plimbare, pierzându-și cunoștința. Cauza preliminară asupra căreia insistă autoritățile ruse este o tromboză. Prietenii lui Navalnîi și liderii internaționali însă acuză autoritățile ruse de moartea acestuia, iar cadavrul politicianului nu a fost predat familiei nici până în ziua de astăzi.