Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   AUR: „Avem foarte multe situații…

AUR: „Avem foarte multe situații cu persoane decedate pe listele electorale”

Sursa: Alianța pentru Unirea Românilor - AUR/Facebook

Reprezentanți ai partidului Alinața pentru Unirea Românilor (AUR) afirmă că au fost înregistrate duminică, 4 mai, „fraude” în procesul electoral, printre acestea numărându-se situații cu persoane decedate pe listele electorale, „metoda urna mobilă” sau cea prin care președinții de secții și-ar obliga membrii să semneze procesele verbale în alb, scrie Agerpres.

„Ne-au spus că am dezinformat asupra faptului că există persoane decedate pe listele electorale. Însă, iată că realitatea din teren îi contrazice tocmai pe cei din minister, pe cei din Guvern. Avem foarte multe situații cu persoane decedate care se află pe listele electorale. În București, dar și în Prahova, le-am și dovedit, pentru că sunt deja filmările video încărcate pe internet, și de asemenea au fost informate și autoritățile. De altfel, în toată țara există asemenea situații. Sunt persoane decedate pe listele electorale, iar sesizările vin de la rudele acestor persoane (…). Suntem în această situație neplăcută și vina o dau exact pe respectivii din minister, care ne-au acuzat că am mințit cu dezinformări. Nu la noi este dezinformarea, ci în listele dumneavoastră electorale”, a declarat senatorul AUR Nicolae Vlahu, la o conferință de presă organizată la sediul de campanie al partidului.

Totodată, europarlamentara AUR Georgiana Teodorescu a afirmat că se recurge la metodele „clasice, consacrate, de fraudă electorală”.

„În completare, revenim și cu metodele clasice, consacrate, de fraudă electorală, de care ne-am lovit și la alegerile de anul trecut și, din păcate, constatăm că se repetă și în acest an (…). În primul rând, metoda urna mobilă (…), care nu se justifică în majoritatea cazurilor (…). Odată cu deschiderea secțiilor de către președinți, într-un interval de două ore s-au primit de trei ori mai multe solicitări de urnă mobilă decât în precedentele alegeri. De exemplu, în județul Argeș, în 2024, la alegerile prezidențiale au fost 102 cereri, astăzi, avem 1400, de 10 ori mai mult (…). O altă speță, președinții obligă membrii să semneze procesele verbale în alb (…). Avem un primar din Buftea – Ilfov, care se plimbă prin secțiile de votare, de dimineață, se duce prin toate secțiile fără niciun fel de motiv (…). Avem președinți care au plecat cu ștampila acasă”, a susținut Teodorescu.

Românii de pretudindeni aleg duminică, 4 mai, președintele țării pentru următorii 5 ani. Pe lista sunt înscriși 11 candidați, patru fiind independenți, iar restul –  propuși de partide politice. Până la ora 15:00 au votat 689 753 de români din străinătate. La scrutinul din noiembrie, votaseră 492 940 până la această oră.