Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ A început protestul socialiștilor…

FOTO A început protestul socialiștilor din centrul Chișinăului. Voronin și Dodon, în mulțime. Batrîncea în fața Parlamentului: „Rușine. Vrem dreptate”

A început protestul socialiștilor din centrul Chișinăului. Liderii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vladimir Voronin și Igor Dodon se află în mulțime în fața Parlamentului.

Un protest împotriva dosarelor fabricate, împotriva persecutărilor politice, acțiunilor banditești cu mascații

Noi am cerut libertatea lui Alexandr Stoianoglo pe motive legale. Dânsul a primit arest la domiciliu pe motive ilegale. Oare noi putem răbda asemenea comportament când procurorii și judecătorii îndeplinesc comenzi politice?

Am venit să spune că nu vom permite întoarcerea la stat capturat. Justiția trebuie să fie transparentă, corectă, la straja cetățenilor. Vrem dreptate.

Am venit să spunem celor care au tăcut în aceste zile – Rușine!, a declarat deputatul BCS Vlad Batrîncea.

Inspectoratul General al Poliției a anunțat sâmbătă, 9 octombrie, că polițiștii se vor afla la datorie prioritar pentru siguranța participanților, dar și pentru desfășurarea pașnică a protestului anunțat de socialiști.

„Propunem un protest masiv fără drapele politice unde toți să își poată expună poziția. (…) Duminică ieșim la protest ca să apărăm statul de drept”, a declarat anterior deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea.

În cadrul unui briefing de presă, Igor Dodon a îndemnat cetățenii să iasă la protestul de duminică.

„Eu nu vă chem să ieșiți în stradă pentru Stoianoglo pentru că el este doar un element. Singura soluție este să protestăm. Eu am văzut chemări la nesupunere civică. Repet, nu protestăm pentru Stoianoglo, dar pentru prețuri. Protestul societății împotriva regimului. Noi v-am invitat la protest fără lozinci politice, fără insigne și dacă vreți liderii nici nu urcă pe scenă. Duminică va fi primul protest. Cererea este una singură – demisia in corpore a Parlamentului și Guvernului și organizarea alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate. Asta trebuie să fie lozinca de bază”, a declarat liderul socialiștilor.