Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Democratul Alexandru Jizdan cere…

DOC Democratul Alexandru Jizdan cere în instanță anularea actului emis de ANI cu privire la confiscarea averii lui nejustificate

Deputatul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Alexandru Jizdan cere anularea actului emis de Autoritatea Națională de Integritate (ANI) în privința sa prin care instituția a dispus confiscarea averii lui nejustificate, în mărime de peste 770 de mii de lei. Democratul a anunțat vineri, 21 mai, că a depus la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani o cerere de chemare în instanță în privința ANI.

Într-o postare pe Facebook, deputatul democrat menționează că a acționat ANI în instanță, întrucât „nu crede că este o coincidență faptul că actul a fost emis de ANI în ajunul campaniei electorale”.

Astăzi am atacat actul de constatare emis în privința mea de ANI, la data de 22 aprilie curent. Este suspicioasă constatarea acestei instituții care a efectuat verificări timp de aproape doi ani și care mi-a atribuit ca proprietăți nedeclarate 3 apartamente închiriate de feciorul meu care este student. La fel de stranii sunt și celelalte constatări. Nu cred că este o coincidență faptul că acest act a fost emis abia acum, în ajunul campaniei electorale”, scrie Jizdan pe Facebook.

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a încheiat procedura de control a averii în privința deputatului Partidului Democrat din Moldova (PDM) Alexandru Jizdan. În urma controlului, ANI anunță că a dispus confiscarea averii nejustificate în mărime de peste 770 de mii de lei și a sesizat Procuratura Generală (PG) pe aspectul falsului în declarații.

Potrivit ANI, inspectorul de integritate a efectuat controlul pentru perioada 2016-2019, care a fost extins și pe numele membrilor familiei acestuia. În cadrul controlului s-a constatat că deputatul a încălcat regimul juridic al declarării averii și intereselor personale prin includerea datelor eronate în declarațiile de avere și interese personale depuse pentru anii 2016-2019.

Astfel, potrivit ANI, Alexandru Jizdan a omis să includă informațiile despre veniturile salariale și alocațiile nominale în sumă totală de peste 53 de mii de lei, construcția accesorie din localitatea Molovata, raionul Dubăsari, trei bunuri imobile deținute cu drept de folosință de unul dintre copii, situat într-un oraș din sudul Olandei, inclusiv un apartament.