Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Criza energetică din R.…

VIDEO Criza energetică din R. Moldova. Economisim și rezistăm sau ne conformăm cerințelor impuse de Rusia, prin intermediul lui Ilan Șor? Ce cred oamenii

Sezonul rece a început, oficial, la 1 noiembrie. Din această lună, Gazprom livrează R. Moldova doar 51% din volumele de gaze agreate conform contractului semnat anul trecut. Totodată, nu s-a semnat contract de livrare a energiei electrice cu MGRES – Centrala termoelectrică de la Cuciurgan, controlată de autoritățile separatiste din regiunea transnistreană, dar care aparține Rusiei. Autoritățile ne îndeamnă să economisim resursele energetice, în timp ce Partidul Șor, despre care SUA afirmă că este susținut de FSB (Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, fostul KGB), organizează, săptămânal, proteste în capitală și cere demisia guvernării, iar în schimb, promite gaz ieftin. 

Cine e vinovat de criza actuală și care sunt soluțiile pentru ieșire din ea? Economisim și rezistăm sau ne conformăm cerințelor impuse de Rusia, prin intermediul lui Ilan Șor? În contextul crizei energetice, am întrebat oamenii ce cred că ar trebui să facă guvernul și cetățenii pentru a face față insuficienței de gaz și energie electrică.