VIDEO/ Un regizor din România i-a întrebat pe basarabenii cu cetățenie română de ce votează. Ce i-au răspuns

Regizorul român, Paul Palencsar se află în aceste zile în R. Moldova. Astăzi, a mers la secția de votare de la liceul Asachi, din Chișinău. Aflat acolo, i-a întrebat de moldovenii cu pașapoarte românești de ce votează, dacă nu sunt afectați direct de ce se întâmplă în România.

Noi vă ajutăm să scăpați de hoții voștri, apoi ne ajutați voi să scăpăm de hoții noștri”, au replicat oamenii.

Astăzi, 26 mai, au loc alegeri pentru membrii din România în Parlamentul European. Astfel, alegătorii aflați pe teritoriul R. Moldova pot vota în incinta a 36 de secții. Atât în Moldova, cât și în România și peste hotarele României s-au format cozi mari din cei care vor să-și exercite dreptul la vot.

Reprezentanții României în Parlamentul European sunt aleși prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat. România este acum reprezentată în Parlamentul European de 32 de parlamentari, iar mandatul în Parlamentul European este de 5 ani.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *