Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Poliția a identificat mai…

VIDEO Poliția a identificat mai multe persoane care au chemat la dezordini în masă în timpul protestelor

Poliția informează că a identificat mai multe persoane care stau în spatele mesajelor de chemare la dezordine în masă la protestestele organizate în ultimele zile. Autorii mesajelor au fost citați și urmează a fi audiați în calitate de bănuiți.

Potrivit forțelor de ordine, mesajele au fost plasate pe rețelele de socializare în ultima săptămână, după data de 23 iunie.

„Inspectoratul General de Poliție reiterează că organizarea și conducerea dezordinelor în masă, însoțite de aplicarea violenței și a armelor, distrugerea de bunuri, opunerea de rezistență violentă, chemarea la nesupunere, constituie o infracțiune”, a menționat Radu Botezatu, Direcţia generală urmărire penală

Acesta a mai precizat că persoanele au distribuit mesajele cu caracter violent atât de pe conturile personale, cât și de pe conturi false create în acest sens. Radu Botezatu nu a putut să ofere un număr exact și profilul persoanelor identificate, menționând că este vorba de secretul anchetei.

Poliția face un apel către participanții la protestul din 1 iulie să nu se lase provocați și să protesteze pașnic. Astfel, mâine, în PMAN vor fi amplasate patru corturi la care echipa de dialog a poliției va furniza informații, dar și asistență medicală în caz de nevoie. În timpul manifestației vor fi prezente și două centre mobile de informare a poliției, care vor difuza mesaje despre cum să fiți în siguranță în timpul protestelor.