Principală  —  IMPORTANTE   —   Vicepreședintele Comisiei Europene și Comisarul…

Vicepreședintele Comisiei Europene și Comisarul European pentru Vecinătate și Extindere, în vizită la centrul de cazare a refugiaților

Vicepreședintele Comisiei Europene Josep Borrell și Comisarul European pentru Vecinătate și Extindere, Olivér Várhelyi, au vizitat Centrul de plasament de la Moldexpo, unde sunt cazați refugiații din Ucraina.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a explicat oficialilor din UE cum este organizat procesul de transportare a refugiaților, care este procedura și condițiile de cazare, precum și felul în care sunt gestionate fondurile financiare. Totodată, Ion Ceban a menționat că, Chișinăul are nevoie de identificarea mai multor spații pentru cazarea refugiaților, deoarece, la momentul actual deja se pregătească locuri de cazare și în școli.

La finalul vizitei de la Centrul de plasament de la Moldexpo, vicepreședintele Comisiei Europene Josep Borrell a mulțumit autorităților R. Moldova pentru suportul acordat refugiaților din Ucraina și a menționat că Europa va continua să ajute R. Moldova și alte țări din regiune.

Vicepreședintele Comisiei Europene Josep Borrell și Comisarul European pentru Vecinătate și Extindere, Olivér Várhelyi, au ajuns miercuri, 2 martie, la Chișinău.

Comisarul European pentru Vecinătate și Extindere, Olivér Várhelyi, a anunțat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că UE va oferi R. Moldova 15 milioane de euro pentru gestionarea crizei provocate de refugiații ucraineni.

„UE va oferi R. Moldova 15 milioane de euro pentru a ajuta la gestionarea crizei imediate. Vom continua să depunem efort pentru a sprijini munca eroică pe care o desfășurați, o să vă ajutăm să găzduiți acești oameni”, a spus Olivér Várhelyi.

Este cea de-a opta zi a războiului din Ucraina, iar atacurile armatei rusești continuă. Noi explozii au avut loc peste noapte în Kiev și în Herson, în timp ce sirenele anti-aeriene au răsunat în multe alte orașe.

Luni, 28 februarie, a avut loc prima rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina. Joi dimineața 3 martie, ar urma să aibă loc o nouă rundă de negocieri dintre decelația Ucrainei și cea a Rusiei, privind soluționarea conflictului pe care Kremlinul îl numește „operațiunea militară specială”.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina