Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Universitatea Agrară de Stat din…

Universitatea Agrară de Stat din Moldova are un nou rector

Veronica Prisăcaru a fost investită în funcția de rector al Universității Agrare de Stat din R.Moldova (UASM), anunță instituția de învățământ superior. Ministrul Agriculturii a semnat ordinul cu privire la confirmarea conferențiarei universitare în funcția de rector, marți, 21 iunie, pentru un mandat de cinci ani.

Anunțul și înmânarea oficială a ordinului cu privire la confirmarea în funcția de rector al Universității Agrare de Stat din R. Moldova au fost realizate de către ministrul agriculturii Viorel Gherciu vineri, 24 iunie, la întrunirea cu reprezentanții comunității academice a universității.

„Ministrul Viorel Gherciu a menționat că este onorat de faptul că este absolvent al UASM și cu emoții deosebite revine  de fiecare dată la Alma Mater, accentuând  necesitatea pregătirii specialiștilor în domeniile de  formare profesională pe care le asigură  instituția. Ministrul a specificat că rezultatele votării au exprimat dorința majorității membrilor comunității academice și necesitatea unui suflu nou în dezvoltarea și promovarea Universității Agrare de Stat din Moldova, urându-i Veronicăi Prisăcaru să-și atingă scopul propus și să transforme Universitatea Agrară de Stat din Moldova într-un nucleu al științei și practicii agricole din țară, asigurând un parcurs corect și stabil”, se arată în comunicatul UASM.

Potrivit universității, rectora a declarat că își asumă responsabilitatea de a contribui la creșterea performanței educaționale și științifice a universității, împreună cu comunitatea academică și cu suportul ministerului de resort, „ofertând țării specialiști de înaltă calitate, inovații în domeniile aferente și integrând Universitatea Agrară de Stat din Moldova pe plan internațional”.

Universitatea Agrară de Stat din Moldova a fost fondată în anul 1933 și este unica instituție de învățămînt agronomic universitar din R.Moldova.