Unde puteți suna, dacă în spitalul unde vă trataţi lipsesc medicamente

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) reaminteşte cetăţenilor să contacteze Serviciul telefonic Linia Verde a CNAM – 0 800 99999, în caz că pe durata tratamentului spitalul nu dispune de medicamentele necesare. Apelul este gratuit din orice reţea de telefonie (fixă sau mobilă).

Mentionăm că în staţionar, consultaţiile şi investigaţiile pentru stabilirea diagnosticului, tratamentul, îngrijirea, medicamentele, cazarea şi alimentarea pentru persoanele asigurate care se internează conform regulilor stabilite în Normele metodologice de aplicare a Programului unic, sunt achitate din fondurile de asigurare medicală obligatorie.

În cazul maladiilor social-condiţionate (tuberculoză, HIV/SIDA, boli mentale, maladii oncologice şi infecţioase ş.a.), asistenţa medicală spitalicească este accesibilă fără plată şi persoanelor neasigurate, în conformitate cu prevederile Normelor metodologice pentru anul curent de gestiune.

Pacientul condiţionat să procure anumite medicamente, urmează să păstreze bonul de plată. Cu acesta face o solicitare către administraţia instituţiei medico-sanitare, pentru a-i fi restituită suma. Solicitarea respectivă poate fi adresată şi agenţiilor teritoriale ale CNAM.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *