Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Unde puteți suna, dacă în…

Unde puteți suna, dacă în spitalul unde vă trataţi lipsesc medicamente

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) reaminteşte cetăţenilor să contacteze Serviciul telefonic Linia Verde a CNAM – 0 800 99999, în caz că pe durata tratamentului spitalul nu dispune de medicamentele necesare. Apelul este gratuit din orice reţea de telefonie (fixă sau mobilă).

Mentionăm că în staţionar, consultaţiile şi investigaţiile pentru stabilirea diagnosticului, tratamentul, îngrijirea, medicamentele, cazarea şi alimentarea pentru persoanele asigurate care se internează conform regulilor stabilite în Normele metodologice de aplicare a Programului unic, sunt achitate din fondurile de asigurare medicală obligatorie.

În cazul maladiilor social-condiţionate (tuberculoză, HIV/SIDA, boli mentale, maladii oncologice şi infecţioase ş.a.), asistenţa medicală spitalicească este accesibilă fără plată şi persoanelor neasigurate, în conformitate cu prevederile Normelor metodologice pentru anul curent de gestiune.

Pacientul condiţionat să procure anumite medicamente, urmează să păstreze bonul de plată. Cu acesta face o solicitare către administraţia instituţiei medico-sanitare, pentru a-i fi restituită suma. Solicitarea respectivă poate fi adresată şi agenţiilor teritoriale ale CNAM.