Principală  —  IMPORTANTE   —   Un cunoscut canal TV a…

Un cunoscut canal TV a devenit, recent, 7 TV. Cine este proprietarul beneficiar al companiei care deține postul TV

Sursa foto: adevarul.ro

Postul de televiziune PEH TV, care susține că transmite programe audiovizuale locale în limba rusă în proporție de 50%, și-a schimbat denumirea în 7 TV, conform Listei actualizate a proprietarilor beneficiari ai furnizorilor de servicii media de televiziune, publicată pe 27 noiembrie de Consiliul Audiovizualului (CA).

Solicitată de ZdG, președinta CA, Liliana Vițu, a declarat că în ședința din 24 noiembrie a fost aprobată solicitarea furnizorului de modificare a denumirii postului de televiziune.

Potrivit datelor actualizate, 7 TV este un post de televiziune care aparține lui Nichita Stețco, prin intermediul „Media Production” SRL. Acesta a devenit proprietar beneficiar al companiei în 2021, în locul lui Denis Poliakov, care acum este administratorul companiei. Totuși, în spațiul public nu se găsesc informații despre activitatea acestora.

ZdG a constatat că sediul 7 TV se află pe strada M. Bănulescu-Bodoni, nr. 8. Pe această adresă se afla și sediul PEH TV. În Lista actualizată recent a proprietarilor beneficiari ai furnizorilor de servicii media de televiziune se regăsește doar postul de televiziune 7 TV.

Potrivit Raportului anual de activitate anual al furnizorilor privați de servicii media din ianuarie 2023, la PEH TV activau doar patru angajați.

Între timp, Alexandru Statnîi, jurnalistul care a activat la PEH TV, dar și la televiziunile afiliate oligarhului Ilan Șor, Cinema 1 și TV6, anunță că, începând cu data de 27 noiembrie va prezenta știrile 7 TV.

În octombrie 2022, posturile de televiziune „RTR Moldova”, „Cinema 1” și „PEH TV” au fost sancționate de CA cu amenzi a câte 5 000 de lei pentru nerespectarea Concepției generale a serviciului media audiovizual.

În aprilie 2023, CA anunța printr-un comunicat faptul că posturile de televiziune Cinema 1, ORIZONT TV, PEH TV și TVC 21 au fost avertizate public pentru felul în care au reflectat demisia Guvernului condus de Natalia Gavrilița, declarațiile președintei Maia Sandu cu privire la securitatea țării și învestirea Guvernului condus de Dorin Recean. Celor patru posturi de televiziune le-au fost aplicate șase avertizări publice. Potrivit CA, într-o știre din 10 februarie prezentată de PEH TV, un reporter a menționat exact aceeași frază despre demisia Guvernului folosită atunci de Cinema 1.