Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un bărbat de 43 de…

Un bărbat de 43 de ani a murit electrocutat după ce a călcat într-o băltoacă unde erau căzute două fire electrice, în urma ploilor abundente din capitală

Un bărbat de 43 de ani a murit după ce a călcat într-o băltoacă unde erau căzute două fire electrice, pe strada Dumitru Rîșcanu din Chișinău. Cazul s-a întâmplat marți seara, 9 august, în timp ce bărbatul se deplasa spre domiciliu, după ploaia puternică care a inundat mai multe străzi și a doborât mai mulți copaci, în sectoarele Ciocana și Râșcani ale capitalei.

Ofițera de presă a Poliției capitalei, Natalia Stati, a comunicat pentru Ziarul de Gardă că apelul la 112 a fost efectuat de către un echipaj al Asistenței medicale de urgență, care a comunicat despre un bărbat care stă în apă peste două fire electrice.

„La data de 09.08.2022 în IP Rîșcani al DP mun. Chișinău a parvenit informația 112, precum că pe str. D. Rîșcanu, în stradă persoană decedată. La fața locului imediat s-a deplasat grupa operativă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Ajunși, polițiștii au stabilit că apelul la 112 a fost efectuat de către un echipaj al Asistenței medicale de urgență, care au comunicat despre caz unde un bărbat stă în apă peste două fire electrice. La fața locului fiind solicitate și serviciile specializate.

În urma măsurilor întreprinse de către angajații poliției s-a stabilit identitatea cadavrului drept fiind bărbat de 43 ani, care în timp ce se deplasa spre domiciliu a călcat în apă unde erau căzute două fire de electricitate, drept urmare fiind electrocutat”, a declarat pentru ZdG, ofițera de presă a Poliției capitalei, Natalia Stati.

În urma examinării cadavrului de către medicul legist careva semne de moarte violentă pe suprafața cadavrului nu au fost depistate, cauza decesului urmând a fi stabilită după efectuarea expertizei, menționează oamenii legii. Pe caz a fost inițiată o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

În sectoarele Ciocana și Râșcani ale capitalei, mai mulți copaci au fost doborâți sau scoși din rădăcini, iar mai multe străzi au fost inundate în urma ploilor abundente de marți seară, 9 august.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au fost solicitați, în seara zile de 9 august, să intervină la pomparea apelor și defrișarea copacilor căzuți în urma precipitațiilor abundente.

Conform informațiilor colectate din subdiviziunile instituției, pompierii din municipiul Chișinău au efectuat defrișări de copaci și crengi pe mai multe adrese din Capitală. Pe strada Iazului nr. 2/4, angajații IGSU au pompat apa dintr-un subsol a unui bloc de locuit. De intervenția specialiștilor a fost nevoie și în localitatea Grătiești a municipiului, după ce o creangă a căzut peste o conductă de gaz din strada Bogdan Petriceicu Hașdeu 31.

Pe strada Kiev 12 din Capitală, salvatorii au avut misiunea de a defrișa un copac căzut peste un automobil. Din fericire, în urma incidentului nu au fost înregistrate victime. Defrișări de arbori au fost realizate și pe străzile Matei Basarab, Mihail Sadoveanu și Bogdan Voievod din capitală.

La Comrat salvatorii din sudul țării au avut misiunea de a defrișa un arbore căzut peste o conductă de gaz din strada Kirova 15.

Conform informației recepționate de la furnizorii de energie electrică din cauza condițiilor meteo nefavorabile în sera zile de 09 august au rămas parțial deconectați consumatori din 18 localități a raioanelor Strășeni, Anenii Noi, Hâncești, UTAG Găgăuzia, Cantemir, Cimișlia, Leova, dar și municipiul Chișinău.

În dimineața zilei de 10 august mai rămân parțial deconectate de la energia electrică 3 localități din raioanele UTAG Găgăuzia și Cantemir. Pentru restabilirea energiei electrice către consumatori în teren lucrează echipele specializate.