Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Un avocat ar fi mituit…

Un avocat ar fi mituit un procuror pentru adoptarea unei „decizii favorabile” pe o cauză penală. Oamenii legii au efectuat percheziții în birourile de serviciu și la domiciliile celor doi

Foto simbol

Procurorii și ofițerii au efectuat percheziții în birourile de serviciu și la domiciliile unui procuror și a unui avocat care sunt vizați într-un dosar de corupție.

Procuratura Anticorupție (PA) a anunțat că vineri, 16 septembrie, un avocat a fost reținut în flagrant pentru fapte de corupție, manifestate prin transmiterea unei mite în sumă de 10 000 de euro unui procuror, pentru ca acesta din urmă să adopte o decizie favorabilă pe o cauză penală, aflată în gestiunea sa.

„Urmare a cooperării unui declarant cu autoritățile, s-a stabilit că, acesta din urmă ar fi transmis avocatului în prima tranşă, bani în sumă de 7 000 de euro sub formă de mită”, menționează PA.

Astfel, în urma activităţilor de urmărire penală efectuate şi a măsurilor speciale de investigaţii, vineri avocatul a fost reținut imediat după ce a obţinut o decizie favorabilă de la procuror şi respectiv, după ce a acceptat a doua tranșă a mitei în sumă de 3 000 de euro.

Procuratura menționează că operațiunile au loc cu suportul ofițerilor din cadrul Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI.

Despre rezultatele acțiunilor de urmărire penală pe caz, procurorii vor informa ulterior, „în măsura în care prezentarea unor date din dosar nu va periclita buna desfășurare a investigațiilor penale”, notează PA.