Sâmbătă, 13 aprilie, va fi zi lucrătoare. Câte minivacanțe vor avea bugetarii în 2019

Sâmbătă, 13 aprilie 2019, va fi zi lucrătoare pentru bugetari. Angajații la stat vor recupera astfel ziua de 30 aprilie, care a fost declarată zi liberă.

Potrivit unei hotărâri de Guvern aprobată încă în noiembrie 2018, zilele de 30 aprilie, 10 mai și 26 august 2019 vor fi considerate zile de odihnă și vor fi recuperate în zilele de 13 aprilie, 18 mai și 17 august 2019. Zilele de odihnă au fost declarate în contextul sărbătorilor din 2019.

Astfel, pentru că în acest an Paștele va fi pe 28 aprilie, minivacanța bugetarilor va dura de pe 27 aprilie până pe 1 mai.

Totodată, pentru că ziua Europei (9 mai) va fi într-o zi de joi, bugetarii vor fi în vacanță de pe 9 până pe 12 mai.

Cea de-a treia minivacanță de care vor beneficia bugetarii va fi de Ziua Independenței, de pe 24 până pe 27 august.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *