România: Primele chemări la proteste. „Cozile enorme nu sunt vina noastră”

Comunitatea „Corupția ucide” cheamă românii în stradă, după ce Biroul Electoral Central (BEC) a decis că programul de vot nu va fi prelungit după ora 21.00.

„Dreptul universal la vot nu e respectat. Din nou. Prezența era de 43 la sută, mult peste previziuni dar, în ritmul acesta, mulți nu vor reuși să își exercite dreptul de a alege. Cozile enorme nu sunt vina noastră. BEC a decis, mai devreme, că votul din diaspora nu va fi prelungit. E nedemocratic ca din cauza unor probleme de organizare, o parte a populației să rămână pe dinafară. Democrația nu e pe compromisuri. Hai acum în stradă, să susținem dreptul la vot pentru toți”, se spune în apelul comunității.

Astăzi, 26 mai, au loc alegeri pentru membrii din România în Parlamentul European. Astfel, alegătorii aflați pe teritoriul R. Moldova pot vota în incinta a 36 de secții. Atât în Moldova, cât și în România și peste hotarele României s-au format cozi mari din cei care vor să-și exercite dreptul la vot.

Reprezentanții României în Parlamentul European sunt aleși prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat. România este acum reprezentată în Parlamentul European de 32 de parlamentari, iar mandatul în Parlamentul European este de 5 ani.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *