Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Privatizări de milioane: statul a…

Privatizări de milioane: statul a vândut Magazinul UNIC și SA „Aeroport Catering”

photos.casata.md

La prima licitație  din acest an la Bursa de Valori, statul a vândut pachetul majoritar de acțiuni la trei întreprinderi și a obținut circa 260 milioane de lei (11 mln. de euro).

În cadrul unei licitaţii publice desfăşurate la Bursa de Valori, Guvernul a găsit cumpărător pentru cele peste 85 la sută din acţiuni pe care le deţinea în Magazinul Central Universal UNIC. Cel mai mare preț oferit a fost de 252 milioane de lei.

Tot astăzi au fost vândute societăție pe acţiuni „Amelioratorul” din Taraclia (99,38%) și „Aeroport Catering” (100%).

Șeful serviciului de presă al Agenţiei Proprietăţii Publice, Eugen Vulpe, a confirmat informația pentru ZdG, dar spune că nu dețin date despre cumpărători, mai ales pentru că sumele încă n-au fost achitate. „Nu cunoaștem încă cumpărătorii. Tranzacția a avut loc la Bursa de Valori, prin intermediul blokerilor.”

Precizăm că, licitaţii „cu strigare” pe piața reglementată (la Bursa de Valori) vor fi organizate pentru vânzarea pachetelor de acţiuni proprietate publică de stat din 24 societăţi pe acţiuni, inclusiv 12 cu cotă majoritară, între care se regăsesc S.A.„Barza Albă” (100%), S.A.„Tutun –CTC”((90,81%), S.A. Magazinul Universal Central „UNIC”(85,45%), S.A.„Aeroport Catering” (100%), S.A.„Floare – Carpet” (59,486%) s.a.

Licitații „cu strigare” pe piața reglementată (Bursa de Valori) a societăților pe acțiuni proprietate publică de stat, incluse în lista de privatizare, vor avea loc pe parcursul zilelor de 5, 6, 7 și 8 aprilie curent.

Foto: photos.casata.md