Principală  —  Ştiri  —  Social   —   „Primele noutăți bune” privind starea…

„Primele noutăți bune” privind starea băiatului de șapte ani din Edineț care a căzut de la etaj, anunță ministra Sănătății

Sursa: Eduard Rudenco/Facebook

Copilul de șapte ani care a căzut de la etajul patru al unui bloc de locuit din orașul Cupcini, raionul Edineț, a fost extubat și este conștient, anunță ministra Sănătății Ala Nemerenco.

„Avem astăzi primele noutăți bune referitor la starea băiețelului transferat din Edineț – este extubat și în conștiință.

În pofida criticilor agresive lansate de părinte și un avocat în spațiul public, sub presiunea cărora au fost nevoiți să-și facă munca, medicii au apreciat o tactică corectă chiar de la început și au scos copilul din starea critică cu risc pentru viață.

Avem medici minunați și mulțumesc tuturor celor implicați – serviciul AMU, personalul din SR Edineț, SC Bălți, IMC, echipelor de urgentiști, reanimatologi, pediatri, chirurgi și asistenți medicali, celor care au mers la Edineț și noaptea, și ziua și au făcut tot ce le stă în puteri să salveze micuțul. Urmează perioade lungi de tratament și recuperare”, a transmis Nemerenco.

Ministra Sănătății a subliniat că copilul primește îngrijiri medicale gratuit.

„Deoarece tatăl colectează intens fonduri și continuă cu videourile pe net, dorim să informăm că absolut toate serviciile medicale au fost și sunt acordate gratuit”, a mai scris Ala Nemerenco pe rețele de socializare.

Băiatul a fost spitalizat la Institutul Mamei și Copilului în seara zilei de vineri, 30 iunie.

Polițiștii au fost sesizați în seara zilei de miercuri, 28 iunie, în jurul orei 18:00, despre faptul că un copil de șapte ani a căzut de la etajul patru al unui bloc de locuit din orașul Cupcini, raionul Edineț, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției (IGP).

„În cadrul cercetărilor, oamenii legii au stabilit că geamul apartamentului era deschis, băiatul se juca când a urcat pe pervaz și sprijinindu-se de plasă a căzut în gol. Copilul împreună cu mama au fost transportați la spital, iar medicii fac tot posibilul să salveze viața minorului”, transmit oamenii legii.

Pe cazul dat a fost inițiată o anchetă.