Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Avocat: „Are drept la viață…

Avocat: „Are drept la viață acest băiețel, în această țară?”. Copilul care a căzut de la etaj se află în stare gravă, potrivit ministrei Sănătății, care spune că două echipe de medici din capitală se află la spitalul din raionul Edineț

Sursa: Eduard Rudenco/Facebook

Starea copilului de șapte ani care a căzut de la etajul patru al unui bloc de locuit din orașul Cupcini, raionul Edineț, este foarte gravă, potrivit ministrei Sănătății Ala Nemerenco, care a reacționat la un apel public al avocatului Eduard Rudenco. Acesta a afirmat că spitalul din orașul Edineț „nu-i poate acorda asistență medicală efectivă, din cauza lipsei utilajului necesar”.

Potrivit lui Eduard Rudenco, copilul nu poate fi transportat în Chișinău din cauza stării critice și a traumelor suferite în urma căderii, fiind în comă, cu multiple traume interne.

„Are o singură șansă, sa fii transportat cu ajutorul serviciului SMURD. Tatăl băiatului este disperat. A sunat unde a putut, a vorbit cu medicii din spitalul orașului Edinet și nimeni nu-i poate oferi un răspuns clar, în ce condiții și când poate fi solicitată intervenția SMURD… Are drept la viață acest băiețel, în această țară? Îl putem măcar aduce într-un spital unde va avea măcar o șansă de supraviețuire?!”, a scris avocatul Eduard Rudenco pe rețelele de socializare.

De cealaltă parte, ministra Nemerenco a declarat că în Edineț se află deja două echipe de specialiști din Chișinău, „care în Consiliu au decis tactica de mai departe a cazului”.

„Dacă starea copilului ar fi permis, era demult transferat. Era nevoie de stabilizare, traumatismele sunt foarte grave”, a mai spus ministra Sănătății.

Polițiștii au fost sesizați în seara zilei de miercuri, 28 iunie, în jurul orei 18:00, despre faptul că un copil de șapte ani a căzut de la etajul patru al unui bloc de locuit din orașul Cupcini, raionul Edineț, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției (IGP).

„În cadrul cercetărilor, oamenii legii au stabilit că geamul apartamentului era deschis, băiatul se juca când a urcat pe pervaz și sprijinindu-se de plasă a căzut în gol. Copilul împreună cu mama au fost transportați la spital, iar medicii fac tot posibilul să salveze viața minorului”, transmit oamenii legii.

Pe cazul dat a fost inițiată o anchetă.