Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Președintele României a acordat Înaltul…

Președintele României a acordat Înaltul Patronaj Reuniunii Teatrelor Naționale Românești de la Chișinău

Sursa foto: tnme.md

Președintele României, Klaus Iohannis, a acordat luni, 27 martie, Înaltul Patronaj pentru Reuniunea Teatrelor Naționale Românești, care se va desfășura la Chișinău în perioada 14 – 25 septembrie, anunță Administrația Prezidențială de la București.

Înaltul Patronaj pentru Reuniunea Teatrelor Naționale Românești, un proiect cultural care se va desfășura la Chișinău, a fost acordat cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului și a Zilei Basarabiei.

„Evenimentul, ajuns la cea de-a VIII-a ediție, este organizat de Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, cu sprijinul Ministerului Culturii din România și al Institutului Cultural Român. Acesta celebrează comuniunea de istorie, limbă, cultură și aspirații europene dintre România și Republica Moldova”, potrivit Administrației Prezidențiale de la București.

Reuniunea Teatrelor Naționale Românești se bucură, de asemenea, de Înaltul Patronaj al președintei R. Moldova, Maia Sandu.

Pe 27 martie, întreaga comunitate teatrală sărbătorește Ziua Mondială a Teatrului. În această zi sunt felicitați actorii, dramaturgii și regizorii de teatru, cei care și-a dedicat viața artei teatrale, scenei, care iubesc și apreciază teatrul.

Ziua Mondială a Teatrului a fost instituită în 1961, de Institutul Internațional de Teatru (ITI). Din 1962 a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internațională de teatru.