Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Cu prilejul Zilei Europei, președinta…

Cu prilejul Zilei Europei, președinta Maia Sandu a acordat Înaltul său Patronaj pentru două proiecte realizate în comun de R. Moldova și România

Sursa foto: Maia Sandu/ Facebook

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a acordat cu prilejul Zilei Europei, marcată astăzi, 9 mai, Înaltul său Patronaj pentru două proiecte culturale moldo-române ce se vor desfășura la Chișinău în anul 2022: Salonul Internațional de Carte „Bookfest” și Reuniunea Teatrelor Naționale Românești.

Potrivit Președinției, Înaltul Patronaj este acordat în comun cu președintele României, Klaus Iohannis.

Organizat de Asociația Editorilor din România în parteneriat cu Universitatea de Stat din Moldova (USM), Salonul Internațional de Carte „Bookfest” se va ține în perioada 31 august – 4 septembrie.

Cea de-a șaptea ediție a Reuniunii Teatrelor Naționale Românești va avea loc între 15-25 septembrie, sub egida Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, cu sprijinul Ministerului Culturii din România și al Institutului Cultural Român.

Conform Administrației Prezidențiale, ambele evenimente vin să marcheze comuniunea culturală, lingvistică și istorică dintre cele două state, precum și aspirațiile europene ce leagă țările noastre.

R. Moldova celebrează astăzi, 9 mai, Ziua Victoriei şi a comemorării eroilor căzuţi pentru Independenţa Patriei și Ziua Europei, care este o sărbătoare anuală a păcii și unității în Europa, conform hotărârii cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare şi la zilele de odihnă în R. Moldova.