Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Președintele raionului Ștefan Vodă, infectat…

Președintele raionului Ștefan Vodă, infectat cu COVID-19

socialiștii.md

Președintele raionului Ștefan Vodă, Vasile Maxim, a fost testat pozitiv cu COVID-19. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de vicepreședinta raionului, Valentina Barbei, menționând că, deocamdată, nu se cunoaște sursa primară de unde s-ar fi putut contamina șeful de raion.

,,Nu se știe cum și de unde s-a infectat, probabil local. Deocamdată nu sunutem în izolați, însă sunt aplicate la maxim măsurile de protecție. În cadrul Consiliului sunt doar căteva persoane, am minimalizat cadrele și coordonăm prin telefon și rețelele de socializare, la fel și cu Primăriile din raion. Accesul în instituție este restricționat”, ne-a comunicat vicepreședinta raionului Ștefan Vodă, Valentina Barbei.

Potrivit acesteia, președintele raionului Ștefan Vodă, Vasile Maxim, a fost spitalizat vineri, 27 martie, după ce a avut simptomele caracteristice COVID-19.

La ora actuală, în raionul Ștefan Vodă au fost confirmate 25 de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus, inclusiv și preotul din raion, în urma unei excursii la Mănăstirea Poceaev din Ucraina.

Vasile Maxim este al doilea președinte de raion infectat cu COVID-19, primul fiind președintele raionului Cahul, Marcel Cenușa, căruia săptămâna trecută i s-a confirmat diagnoza, împreună cu șefa Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și un medic epidimiolog din cadrul Comisiei situații excepționale din Cahul.