Principală  —  IMPORTANTE   —   Al doilea preot, infectat cu…

Al doilea preot, infectat cu COVID-19. Chicu: „Dacă se vor petrece slujbe cu participarea credincioșilor, statul va aplica sancțiuni”

Încă un preot a fost diagnosticat cu COVID-19. Este vorba despre slujitorul Bisericii „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Chișinău. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Ion Chicu, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

,,Ne îngrijorează acest lucru. Având în față zilele de odihnă, vreau să fac un îndemn cetățenilor ca să se abțină în aceste zile de a vizita Bisericile. Or, angajații MAI au dispoziția clară să nu permită desfășurarea serviciilor divine cu participarea enoriașilor. Dacă se vor petrece aceste slujbe cu participarea credincioșilor, statul va aplica sancțiunile prevăzute de legislație”, a declarat șeful Executivului.

Totodată, crește numărul persoanelor infectate cu coronavirus care au fost în excursie la Mănăstirea Poceaev din Ucraina. Dintre cele 28 de persoane, 20 au fost diagnosticate cu COVID-19, inclusiv și preotul din raionul Ștefan Vodă.

Până în prezent, în R. Moldova au fost confirmate 199 de cazuri de infectare cu COVID-19 Totodată, sunt înregistrate 2 persoane tratate și 2 decese, printre care un medic.