Principală  —  IMPORTANTE   —   Patru persoane au fost reținute…

Patru persoane au fost reținute în nordul țării pentru organizarea migrației ilegale din Ucraina în R. Moldova

Patru persoane au fost reținute de polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale NORD, în coordonare cu Procuratura Briceni, pentru organizarea intrării ilegale în R. Moldova a 15 bărbați din Ucraina. Potrivit unui comunicat de presă al Poliției de Frontieră, persoanele bănuite sunt cercetate în cadrul cauzelor penale inițiate pe faptul comiterii infracțiunii de organizare a migrației ilegale.

„Pe numele a trei din membrii grupărilor criminale a fost aplicat arestul preventiv pentru 30 de zile, iar ultimul bănuit, reținut în această dimineață – pentru 72 de ore. Călăuzele au fost identificate ca trei cetățeni ai Ucrainei și un conațional”, se arată în comunicat.

Sursa foto: Poliția de Frontieră

Poliția de Frontieră menționează că, pe parcursul ultimelor două săptămâni, în regiunea de responsabilitate a sectoarelor Poliției de Frontieră Briceni și Larga, cei patru bănuiți au organizat traversarea frauduloasă a persoanelor din Ucraina în R. Moldova, prin ocolirea punctelor de trecere a frontierei de stat. Toate persoanele sunt bărbați cu vârste cuprinse între 19 și 51 de ani. Aceștia și-au legalizat aflarea pe teritoriul R. Moldova, afându-se sub protecția de stat.

Conform declarațiilor, cetățenii ucraineni au achitat pentru serviciile călăuzelor de la 1.700 de dolari până la 5.500 de dolari americani pe persoană, mai anunță Poliția de Frontieră.

Pe 25 martie, Poliția de Frontieră a anunțat că a deconspirat patru grupări criminale, specializate în facilitarea migrației ilegale la sudul țării. Potrivit colaboratorilor Direcției regionale Sud, membrii grupărilor pretindeau de la 1.500 până la 10.000 de dolari pentru fiecare persoană transportată ilegal din Ucraina în R. Moldova. Acțiunile ilegale au fost documentate pe parcursul lunilor februarie și martie, curent.