Principală  —  Ştiri  —  Social   —   O polițistă de frontieră, reținută…

O polițistă de frontieră, reținută de CNA pentru organizarea trecerii ilegale a frontierei a unui cetățean al Ucrainei

O polițistă din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF) a fost reținută în dimineața zilei de 8 decembrie, de către ofițerii Direcției Generale Teritoriale Sud a Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii oficiului Sud al Procuraturii Anticorupție (PA), într-un dosar de corupere pasivă.

Potrivit CNA, polițista a fost reținută pentru 72 de ore și este cercetată pentru organizarea trecerii ilegale a frontierei a unui cetățean al Ucrainei. În același dosar, este cercetată pentru trafic de influență o cetățeană a Ucrainei, care ar fi acționat în complicitate cu polițista.

„Potrivit materialelor cauzei, polițista, fiind influențată de cetățeana Ucrainei, ar fi organizat introducerea ilegală a informației privind traversarea punctului de frontieră Ceadîr-Lunga-Maloiaroslaveț, prin aplicarea ștampilei în pașaport și prin includerea în baza de date a IGPF,  fără prezența fizică a persoanei, în schimbul sumei de 200 de dolari și 100 de euro”, anunță CNA.

Ofițerii CNA anunță că joi, 8 decembrie, au fost organizate percheziții la cele două bănuite, iar în urma acestora, polițista a fost plasată în izolator, iar cetățeana Ucrainei este cercetată în stare de libertate. „Dosarele pornite în privința lor au fost conexate într-o procedură comună”, anunță CNA.

Oficiul Sud al Procuraturii Anticorupție conduce urmărirea penală. Centrul Național Anticorupție susține că documentarea cazului a fost realizată cu suportul operativ al ofițerilor de investigație ai Direcției Regionale Sud din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.