O moldoveancă acuzată de spionaj informatic în Belarus, reținută la vama Albița

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat şi reţinut o moldoveancă care a fost dată în căutare acum șase ani de către autoritățile din Belarus pentru săvârşirea infracţiunii de spionaj informatic.

Potrivit serviciului de presă al Punctului de Trecere a Frontierei Albița, tânăra s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, pentru a ieși din țară. Moldoveanca, pe nume Stela, în vârstă de 29 de ani, încerca să iasă din țară la bordul unui autocar.

La controlul de frontieră, s-a constatat că pe numele tinerei exista o alertă Interpol, emisă de autoritățile din Belarus, la data de 25.06.2013, aceasta fiind cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de spionaj informatic.

Tânăra a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui.

Foto: politiadefrontiera.ro

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *