Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ministrul Infrastructurii explică de ce…

Ministrul Infrastructurii explică de ce mai multe localități din țară au rămas fără curent electric

„Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, una din liniile electrice care asigură transportul de electricitate pentru țara noastră s-a deconectat în regim automat (descărcarea automată a sarcinii după frecvență). Acest fapt a dus la întreruperi masive de energie electrică în toată țara”, a anunțat Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Teritoriului.

Menționez că aceste linii nu au fost avariate, dar s-au deconectat automat ca și măsură de siguranță. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică”, a precizat oficialul, care a mai anunțat că se va reveni în scurt timp cu alte informații.

Mai multe întreruperi de energie electrică au fost înregistrate în R. Moldova. Contactată de ZdG, purtătoarea de cuvânt a ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regioanale, Elena Boboc, a afirmat că autoritățile „încearcă să afle mai multe detalii, după ce și instituția abia s-a reconectat la energie electrică”.

În mai multe raioane, printre care Hîncești, Cimișlia, Cantemir, Orhei, Bălți, Strășeni, Ocnița și Călărași au fost raportate pane de curent. În unele localități curentul nu a revenit după mai mult de jumătate de oră.

„Din cauza defecțiunilor tehnice s-au produs deconectări avariate în sectoarele Rîșcani, Buiucani, Ghidighici. La moment echipele lucrează în teren pentru lichidarea avariilor și realimentarea cât mai curând posibilă a consumatorilo”, se menționează într-un răspuns automat oferit de oficiul Premier Energy din Chișinău.