Facilități acordate solicitanților/ titularilor patentei de întreprinzător

În perioada primului trimestru al anului, solicitanții patentei de întreprinzător, cât și deținătorii, care au obligația de achitare a primelor de asigurare medicală obligatorie, pot beneficia de o reducere de 50 la sută din mărimea acesteia calculată în sumă fixă, anunță Compania Naţională de Asigurări în Medicină.

Actualmente, mărimea primei de asigurare obligatorie de asistență medicală calculată în sumă fixă constituie 4.056 de lei și corespunde prevederilor Legii fondurilor de asigurare medicală obligatorie pentru anul 2014 nr. 330 din 23.12.2013, până la adoptarea şi intrarea în vigoare a Legii fondurilor de asigurare medicală obligatorie pentru anul 2015. Respectiv, solicitanții patentei de întreprinzător, cât și deținătorii, vor achita 2.028 de lei, ceea ce reprezintă 50% din prima de asigurare. Plata poate fi efectuată la oficiile Poştei Moldovei şi la agenţiile teritoriale ale Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină.

Din momentul intrării în vigoare a Legii fondurilor de asigurare medicală obligatorie pentru anul 2015, achitarea primei de asigurare obligatorie de asistență medicală va fi efectuată în corespundere cu noile prevederi.

Serviciul Fiscal de Stat îndeamnă solicitanții și deținătorii patentei de întreprinzător să utilizeze dreptul de a beneficia de reduceri la achitarea primelor de asigurare medicală obligatorie calculată în sumă fixă, aplicabile doar în primele 3 luni ale anului.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *