Principală  —  IMPORTANTE   —   După 21 de ani, Academia…

După 21 de ani, Academia de Studii Economice a Moldovei are un nou rector. Rezultatele alegerilor urmează să ajungă la Ministerul Educației pentru aprobare și confirmare. CV-ul noului conducător ales al ASEM

După 21 de ani în frunte cu Grigore Belostecinic, Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM) are un nou rector. Este vorba de doctorul habilitat, profesor universitar, Alexandru Stratan, care a fost ales în această funcție marți, 12 aprilie, de comunitatea academică a ASEM.

Solicitați de ZdG reprezentanții Ministerului Educației ne-au comunicat că după constatarea rezultatelor alegerilor noului rector, noul conducător ales al ASEM, Alexandru Stratan, urmează să fie confirmat în funcție de Ministerul Educației.

„Conform procedurii, Consiliul de Dezvoltare Strategică a Academiei constată aceste rezultate, iar apoi dosarul este transmis ministrului și pe parcursul a trei luni, ministrul Educației urmează să-l examineze și să-l confirme în funcție. Acest lucru este prevăzut de Codul Educației”, ne-a comunicat Doina Usachi, șefa Direcției Învățământ Superior.

Solicitat de ZdG, Grigore Belostecinic, rectorul în exercițiu al Academiei de Științe a Moldovei ne-a comunicat că mandatul său expiră la 28 aprilie. Astfel, noul rector ales ar urma să preia portofoliul de conducător al ASEM la 29 aprilie.

„Ieri au avut loc alegerile, iar noul rector urmează să intre în funcție începând cu data de 29 aprilie, în măsura în care mandatul actualului rector expiră la 28 aprilie”, ne-a comunicat profesorul Belostecinic.

Alexandru Stratan, membru corespondent al Academiei de Științe a Moldovei, deține funcția de director al Institutului de Economie, Finanţe şi Statistică.

CV-ul noul rector al ASEM

Alexandru Stratan s-a născut la 19 iunie 1976 în localitatea Nișcani, raionul Călărași.

În anii 2002-2004 și-a făcut studiile la Academia de Administrare Publică pe lângă Preşedintele Republicii Moldova, Departamentul Relaţii Internaţionale, obținând diplomă de Specialist în Relații Internaționale. În anii 1993-1998 și-a făcut studiile la Academia de Studii Economice din Moldova, Facultatea Finanţe și a obținut gradul de Economist, specializarea Finanţe şi Credit.

CV-ul integral:

Din 2001 și până acum funcția de rector al ASEM a fost deținută de Grigore Belostecinic.