Principală  —  IMPORTANTE   —   Dodon vorbește despre fraudarea alegerilor…

Dodon vorbește despre fraudarea alegerilor și anunță că va depune contestații: „Alegătorii mei mă întreabă, cu lacrimi în ochi, de ce să permitem celor care au fraudat alegerile și să nu contestăm”

După ce rezultatele preliminare finale furnizate de către Comisia Electorală Centrală (CEC) au arătat că Igor Dodon a pierdut alegerile prezidențiale din R. Moldova, cu o diferență considerabilă de voturi, în fața Maiei Sandu, candidatul independent și susținut public de Partidul Socialiștilor, Igor Dodon, afirmă luni, 16 noiembrie, că „a primit semnale în legătură cu mai multe încălcări, fără precedent, comise în cadrul scrutinul prezidențial” și că va depune contestații în acest sens către Comisia Electorală Centrală (CEC), instanțe de judecată și Curtea Constituțională (CC).

S-a terminat o partidă și se începe alta, nu se știe care o să fie mai interesantă.

Vreau să menționez că staff-ul nostru electoral a fixat mai multe încălcări fără precedent în acest scrutin prezidențial. Este vorba despre blocarea dreptului de vot pentru cetățenii care locuiesc în stânga Nistrului, este vorba despre transportarea alegătorilor în țările membre ale Uniunii Europene, este vorba despre implicarea prin diferite declarații ale unor oficiali și influențare a rezultatului votului. Eu, pe parcursul acestei nopți, am primit sute și mii de mesaje de la concetățenii noștri, nu doar din Republica Moldova, alegătorii mei care mă întreabă cu lacrimi în ochi, dar de ce să permitem celor care au fraudat alegerile și să nu contestăm.

O felicit preventiv pe doamna Maia Sandu cu acest rezultat, dar sunt obligat să apărăm votul celor care au votat pentru mine prin toate căile legale, la CEC, judecată, Curtea Constituțională”, a menționat Dodon în prima sa declarație după afișarea rezultatelor preliminare finale.

Igor Dodon a pierdut alegerile prezidențiale în fața candidatei PAS, Maia Sandu. Rezultatele preliminare finale arată că Maia Sandu a acumulat 57,75% (943.486) dintre voturi, iar Igor Dodon – 42,25% (690 139).