Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Start sezonului de încălzire…

DOC Start sezonului de încălzire 2023-2024 pentru consumatorii din municipiul Chișinău

Imagine-simbol

Primăria municipiului Chișinău informează că de luni, 13 noiembrie 2023, începe sezonul de încălzire 2023-2024 pentru consumatorii din municipiu. O dispoziție în acest sens a fost semnată astăzi de viceprimara Irina Gutnic.

Conform documentului emis, S.A. „Termoelectrica”, de comun acord cu S.A. „Apă – Canal Chișinău” vor asigura conectarea obiectivelor fondului locativ și a instituțiilor sociale, conform contractelor încheiate, în baza solicitării acestora.

În cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei municipiului Chișinău, viceprimarul Ilie Ceban i-a cerut șefului Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, să verifice cazurile din școli și grădinițe unde se face risipă de căldură.

„(…) Vă rog să faceți o verificare prealabilă în școli și grădinițe, pentru că avem și alte semnale că s-a conectat agentul termic și este foarte cald și unii cer să se deschidă (geamurile, n.red) ca să se aerisească, unii spun că nu se poate de deschis că se face curent. Noi trebuie să avem o temperatură stabilă (…). Trebuie să monitorizăm acest aspect (…)”, a spus el.

Primăria Chișinău, anual, odată cu începerea sezonului de încălzire, solicită Întreprinderii de Stat „Termoelectrica” S.A., în baza relațiilor contractuale, să conecteze fondul locativ municipal la rețeaua termică centralizată, în contextul în care locuitorii orașului se confruntă cu disconfort termic atunci când trei zile consecutiv sunt înregistrate temperaturi medii zilnice de până la +10 grade Celsius.

Anul trecut, sezonul termic pentru toți consumatorii din municipiu a fost deschis pe 7 noiembrie.