Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Directorul adjunct al SPPS,…

DOC Directorul adjunct al SPPS, eliberat din funcție. Ar urma să-l înlocuiască pe Groza la șefia Poliției de Frontieră

Petru Corduneanu a demisionat din funcția de director adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS). Decretul a fost semnat de Igor Dodon la 21 decembrie și publicat vineri, 25 decembrie, în Monitorul Oficial.

Potrivit unor surse, Corduneanu ar urma să îl înlocuiască pe Corneliu Groza în funcția de șef al poliției de frontieră, care a demisionat la mijlocul lunii decembrie.

După ce a devenit general-maior prin
decretul lui Igor Dodon, directorul adjunct
al SPPS Petru Corduneanu și-a făcut
un selfie care scoate în evidență
inaltul grad primit

Contactat de ZdG, Petru Corduneanu ne-a declarat că nu a auzit despre faptul că va fi numit în noua funcție menționând că „el acum se ocupă de inaugurarea de pe 24 decembrie și vizita lui Iohannis de la Chișinău”.

Petru Corduneanu a fost consilier municipal și deputat pe listele Partidului Socialiștilor (PSRM), iar în iunie 2019, după ce SPPS a ajuns în subordinea președintelui, Corduneanu a fost numit director adjunct al instituției. Deținând această funcție, pe 3 noiembrie 2019, când a avut loc al doilea tur al alegerilor locale generale, Corduneanu s-a aflat la sediul de campanie al socialiștilor și s-a bucurat, aplaudând alături de socialiști, de victoria lui Ion Ceban în cursa pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău.

Pe 27 octombrie curent, ZdG l-a surprins pe Corduneanu și la o altă întrunire electorală a socialiștilor. Directorul adjunct al SPPS a participat la întâlnirea lui Igor Dodon cu alegătorii din satul său de baștină, Sadova (r. Călărași). Corduneanu a evitat atunci să discute cu reporterii ZdG motivând, scurt, că „se află la serviciu”.