Principală  —  IMPORTANTE   —   Directoarea Agenției Medicamentului și Dispozitivelor…

Directoarea Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, eliberată din funcție. Fostul conducător Eremei Priseajniuc, restabilit și ulterior eliberat. Lina Gudima va asigura interimatul funcției de director al AMDM

arhiva personală

Directoarea Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Silvia Cibotari a fost eliberată din funcție. Fostul conducător al agenției Eremei Priseajniuc a fost restabilit și ulterior eliberat. Șefa secției Farmacovigilență și Studii Clinice a AMDM, Lina Gudima va asigura interimatul funcției de director.

Lina Gudima este medic de specialitate cu specializare certificată în farmacologie și farmacologie clinică. Ea a activat inițial ca medic, iar ulterior în secția de autorizare a medicamentelor. Mai apoi, din 2012 – 2018 a fost șefa secției studii clinice.

Pe 8 iulie curent, Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani a anulat dispoziția Guvernului R.Moldova din 11 noiembrie 2020, prin care Eremei Priseajniuc a fost eliberat din funcția de director al AMDM. Joi, 12 august, Guvernul l-a restabilit pe Priseajniuc în funcția respectivă.

Este o dovadă în plus, că legile și hotărârile judecătorești sunt respectate și executate de cei care cu adevărat militează pentru un stat de drept. Pornind de la faptul, că scopul adresării mele în judecată a fost de a demonstra că Guvernul Chicu m-a eliberat din funcție abuziv și ilegal, sunt mulțumit că am fost reabilitat integral, susține Eremei Priseajniuc.

Totuși, Eremei Priseajniuc a decis să demisioneze din această funcție, din motive „de ordin personal”. Guvernul Gavrilița a eliberat-o din funcție și pe Silvia Cibotari, actuala directoare a AMDM.

Pe 22 decembrie 2020, Guvernul Chicu a modificat Hotărârea Executivului cu privire la aprobarea Regulamentului, structurii și efectivului-limită ale AMDM. Astfel, directorul general și directorii generali adjuncți trebuie să aibă studii superioare farmaceutice și/sau medicale și o vechime în muncă în domeniul ocrotirii sănătății nu mai mică de 10 ani, în cazul directorului general și, nu mai mică de 5 ani, în cazul
directorilor generali adjuncți.
Modificarea a venit cu scop de a nu admite revenirea mea”, susține Eremei Priseajniuc.