Principală  —  IMPORTANTE   —   Deputat PAS: Guvernul are identificate…

Deputat PAS: Guvernul are identificate 8.285 de locuri de cazare pentru refugiații din Ucraina. Dintre acestea sunt ocupate aproximativ 45%

Deputatul PAS Dan Perciun anunță că, la moment Guvernul are identificate 8.285 de locuri de cazare pentru refugiații din Ucraina. Într-o postare pe Facebook, deputatul a explicat că, dintre acestea ar fi ocupate aproximativ 45%.

„La moment Guvernul are identificate 8285 de locuri de cazare în 173 de locații. Dintre acestea sunt ocupate aproximativ 45%. Din toată capacitatea identificată – 1648 de locuri sunt în Chișinău, iar dintre acestea 450 sunt la Moldexpo. Îmbunătățim la moment procesul de direcționare țintită de la vamă spre centrele din toată țara”, a scris Dan Perciun pe pagina sa de Facebook.

În cadrul unei conferință de presă, ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, a anunțat că, de la începutul războiului în Ucraina, R. Moldova a găzduit peste 108 mii de refugiați. La moment, în țară se află peste 51 de mii de cetățeni ai Ucrainei.

Miercuri se încheie a șaptea zi a războiului pe care-l duce Rusia în Ucraina. La 24 februarie, președintele Federației Ruse Vladimir Putin a anunțat o „operațiune militară specială” pe teritoriul statului vecin, iar de atunci mai multe orașe din estul Ucrainei au fost bombardate. Luni, 28 februarie, a avut loc prima rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina.

Joi dimineața 3 martie, ar urma să aibă loc o nouă rundă de negocieri dintre decelația Ucrainei și cea a Rusiei, privind soluționarea conflictului pe care Kremlinul îl numește „operațiunea militară specială”.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina