Principală  —  IMPORTANTE   —   Ce a redat de fapt…

Ce a redat de fapt autorul prin benzile albe trasate pe aleea de la Ciocana? Mesajul edilului capitalei: „Prezintă cele 7 coline pe care este plasat Chișinăul”

„Cele 7 coline pe care este plasat municipiul Chișinău”. Asta rezprezintă benzile trasate aparent haotic pe aleea de pe bulevardul Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana al capitalei. Explicațiile vin de la primarul general al Chișinăului, Ion Ceban.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, edilul capitalei a explicat ce înseamnă de fapt benzile de culoare albă care aparent par a fi trasate haotic.

Autorul prezintă cele 7 coline pe care este plasat mun. Chișinău.
Este o idee inedită și ceva nou pentru capitală, chiar dacă sunt unele critici.

Mulți care se plimbă pe alee, au o părere pozitivă despre liniile decorative aplicate. Acestea au fost prevăzute iniţial în proiectul de reabilitare a aleii.

Astfel de abordări sunt folosite și în alte orașe europene. Haideți să fim constructivi şi să realizăm împreună lucruri frumoase şi deosebite în capitală”, a menționat Ion Ceban în mesajul de pe Facebook.

Apariția benzilor pe aleea de la Ciocana a provocat un șir de reacții pe rețelele de socializare. Subiectul a devenit intens discutat în spațiul public, după ce mai mulți trecători s-au întrebat care este de fapt scopul real al acestor desene.

Mai multe detalii aici: Pistă pentru bicicliști, piloni de protecție, indicatoare și benzi trasate haotic pe aleea de la Ciocana, de un milion și jumătate de lei. Vicepretor: „Au rol decorativ, dar și rolul de a nu supraîncălzi asfaltul la soare”