Principală  —  Ştiri   —   VIDEO/ 199 de cazuri confirmate…

VIDEO 199 de cazuri confirmate de COVID-19 în R. Moldova, inclusiv 8 medici de la Spitalul Republican

Au fost confirmate încă 22 de cazuri de infectare cu COVID-19 din cele 128 de probe investigate vineri, 27 martie. Dintre care 4 cazuri sunt de import – România, Federația Rusă, Marea Britanie, Franța, și 18 sunt locale. Cifra totală ajunge la 199 de persoane diagnosticate cu coronavirus până la această oră.

Totodată, încă patru lucrători medicali din cadrul Spitalul Clinic Republican au fost infectați cu noul coronavirus. Astfel, numărul total celor infectați cu COVID-19 din cadrul instituției ajunge la opt.

,,Cu regret, astăzi avem confirmate încă 4 persoane. Este vroba despre angajații de la Spitalul Clinic Republican. Cifra totală a lucrătorilor medicali din cadrul acestei instituții este de 8 persoane infectate”, a declarat ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Ministra Sănătății a mai adăugat că în cadrul celorlalte instituții medicale antrenate în lupta cu COVID-19 nu sunt înregistrate cazuri de infectare printre angajații sistemului de sănătate.

În cazul a 18 persoane, cărora primul test a dat rezultat pozitiv pentru COVID-19, iar fiind efectuat repetat a prezentat rezultat negativ, vor fi suspuse încă o dată examinării săptămâna ce urmează.

,,Săptămâna viitoare vom realiza încă o dată testul și dacă rezultatul va fi negativ, persoanele date vor fi externate”, a menționat Dumbrăveanu.

În urma testării repetate a 9 persoane care a fost confirmate pozitiv cu COVID-19, rezultatul a ieșit negativ. Persoanele vindecate urmează a fi externate în zilele următoare.

Până în prezent, în R. Moldova au fost confirmate 199 de cazuri de infectare cu COVID-19 Totodată, sunt înregistrate 2 persoane tratate și 2 decese, printre care un medic.