Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ajutorul României va ajunge mâine…

Ajutorul României va ajunge mâine la Chișinău. Președinta Sandu va participa la ceremonia oficială

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, va participa mâine, 19 februarie, la ceremonia oficială de predare a asistenței umanitare acordată de România. Este vorba de un ajutor umanitar de urgență, oferit țării noastre cu titlu gratuit ca urmare a vizitei Președintelui Klaus Johannis, la Chișinău și a activării Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, după discuțiile purtate de șefa statului la Bruxelles.

Ajutorul umanitar, în valoare totală de circa 2,3 milioane de euro (peste 48 de milioane de lei moldovenești), este alcătuit, în primă fază, din echipamente de protecție medicală – 1,5 milioane de măști chirurgicale, 100 de mii de măști FFP3, 100 de mii de combinezoane, 100 de mii de mănuși de unică folosință.

Ceremonia de predare a asistenței umanitare se va desfășura în Piața Marii Adunări Naționale, începând cu ora 12.00. La eveniment vor mai participa Aureliu Ciocoi, Prim-ministru interimar al Republicii Moldova; Bogdan Aurescu, Ministru al Afacerilor Externe al României; Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene; Raed Arafat, Secretar de stat al Ministerului Afacerilor Interne al României; Tatiana Zatîc, Secretar de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

După discursurile oficialilor, se va face un tur al celor 13 camioane cu asistență umanitară.

În urma vizitei oficiale la Chișinău, președinte României, Klaus Iohannis, a anunțat la 29 decembrie, un pachet de sprijin masiv pentru R. Moldova, care include până la 200.000 de doze de vaccin anti-COVID-19, dar și 6000 de tone de motorină pentru agricultori și contribuții financiare pentru consolidarea societății civile și a independenței mass-media din țara noastră.