Principală  —  IMPORTANTE   —   Administratorul SRL „Arena Națională” a…

Administratorul SRL „Arena Națională” a fost demis. Eliberarea din funcție vine la două zile după ce a expediat un document conducerii complexului prin care-și arăta nemulțumirea față de APP

Eduard Calancea, administratorul SRL „Arena Națională”, numit în această funcție în martie 2020, a fost demis. Joi, 16 martie, Agenția Proprietății Publice (APP), care administrează complexul sportiv, a încetat înainte de termen contractul individual de muncă cu Eduard Calancea. Numele noului administrator al arenei ar urma să fie anunțat vineri, potrivit unor surse ale Ziarului de Gardă.

Contactat de ZdG, Eduard Calancea a declarat că nu va comenta subiectul. Iar directorul general al APP, Alexandru Musteață, nu a răspuns la telefon.

ZdG a aflat că eliberarea din funcție a lui Eduard Calancea vine la două zile după ce el a expediat un document către președinta Consiliului SRL „Arena Națională”, Viorica Beșliu, și membrilor Consiliului societății, Ion Coropcean, Sergiu Căinăreanu, Liliana Mamaliga și Rodica Braguța, în care a oferit explicații cu privire la cuantumul taxelor plătite de către agenții economici cu care sunt încheiate contractele de locațiune a spațiilor complexului, dar și clarificări în legătură cu incidentul produs la arenă pe 10 martie 2023, atunci când un bărbat a fost lovit în față de o dronă cu o cameră de filmat în timpul concertului Bi-2.

Totodată, conform acelorași surse, în document Eduard Calancea și-a manifestat regretul față de „abordările tendențioase” din partea APP, menționând că angajații arenei trec printr-o perioadă dificilă și că au nevoie de suport administrativ. Mai mult, el a reproșat APP-ului că până în prezent nu a fost înființată o comisie de negociere cu proprietarul privat privind amenajarea drumului de acces spre complex din strada Bucovina, precum și lipsa unui sistem de control acces în clădire.

Complexul sportiv „Chișinău Arena” urma să fie dat în exploatare în luna octombrie 2019, exact la un an de la începerea lucrărilor. Procesul a fost însă amânat de mai multe ori din cauza lipsei infrastructurii rutiere. Cu un singur drum de acces spre interior, construit în luna decembrie 2022, pe 24 decembrie complexul sportiv „Chișinău Arena” a fost dat în exploatare.

În ziua în care „Chișinău Arena” și-a deschis pentru prima dată ușile pentru vizitatori, un bărbat a căzut în gol de la o înălțime de 2,5 metri, cu tot cu balustradă. Despre incident s-a aflat abia peste două zile. Pe 10 martie 2023, un bărbat a fost rănit la concertul Bi-2 de la Arena Chișinău. Acesta a fost lovit în față de o dronă cu o cameră de filmat chiar în timpul concertului. Imaginile video în care a fost surprinsă fața însângerată a bărbatului au fost postate pe rețelele sociale.