Viceprimarul Nistor Grozavu a revenit la conducerea Primăriei

Viceprimarul Nistor Grozavu a revenit la Primăria mun. Chișinău. Asta după ce magistrații Curții de Apel au admis demersul apărării și au decis eliberarea lui Grozavu din arest la domiciliu.

Nistor Grozavu urmează să asigure interimatul funcției de primar, atât timp cât Dorin Chirtoacă se află în arest la domiciliu.

Articolul 34 din Legea cu privire la administrația publică locală prevede că „în cazul încetării înainte de termen a mandatului, a suspendării din funcţie sau a imposibilităţii primarului de a-şi exercita atribuţiile, interimatul se asigură de drept de către un viceprimar. Totuși, „dacă viceprimarul, din motive obiective, refuză interimatul funcţiei de primar sau dacă primarul şi viceprimarul sunt suspendaţi din funcţie concomitent, sau, din anumite cauze, aceste funcţii devin vacante, consiliul local împuterniceşte, în termen de 5 zile, o altă persoană să exercite temporar atribuţiile primarului”, se menționează în lege.

Vicepimarul Nistor Grozavu, învinuit de exces de putere și depăşirea atribuţiilor de serviciu, soldate cu urmări grave, în dosarul parcărilor cu plată din capitală, a fost plasat la 27 aprilie în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

La 25 aprilie, ofițerii CNA au reținut șapte persoane în dosarul parcărilor cu plată în capitală. Este vorba despre viceprimarul municipiului Chişinău, Nistor Grozavu, şeful Direcţiei transport urban şi căi de comunicaţie, Igor Gamrețki, fostul consilier municipal, Ghenadie Ivașcenco,  administratorii a trei companii de parking, numele cărora nu au fost făcute publice de către instituțiile de drept. În acte, cei trei administratori ai firmelor de parking sunt Serghei Islentiev, administratorul la PLS „Parcare”, Alexei Curti, administratorul firmei „Sizif-L” și Olga Andriuța, reprezentanta prin procură a „PLS Parcare”, iar conform datelor de la Camera Înregistrării de Stat (CÎS), administratoare la firmele „C-Parking” SRL și „Primele Plăți Mobile” SRL.

Ziarul de Gardă a scris încă la începutul lunii aprilie că Nistor Grovazu, viceprimarul mun. Chișinău, a semnat contractul de parteneriat public-privat pentru implementarea sistemului de parcări cu plată în capitală, fără ca acesta să fie aprobat, mai întâi, de Consiliul Municipal Chișinău, așa cum prevedea o decizie a Consiliului aprobată anterior, la acest subiect. Între timp, pe rolul instanțelor de judecată din R. Moldova sunt deja două litigii cu implicarea companiei care ar urma să perceapă peste o sută de lei pentru o zi de parcare pe străzile din Chișinău. Totodată, firmele din Cipru și Malta, care figurează în calitate de fondatori ai companiei, provoacă mai multe semne de întrebare vis-a-vis de integritatea acestui proiect.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. alex

    Grozavu a fost presat de chirtoaca pe parcursul a mai multi ani, i se sugera ca va fi demis,il vedeam permanent tensionat.
    De ce nu s a dus singur e o enigma pentru mine. Cred ca nu avea curaj.Poate ca avea multe si el in palmares. Poate se folosea de ideea ca pl- istii aveau protectie la CNA si era si el imun ca ei toti, nu pot sa afirm aceasta ii domeniul ZDG.Practica lui chirtoaca spune, ca se folosea de oameni si i distrugea.Una este cert parafrazez cuvintele lui Urechean nimic in Primarie nu se facea fara stirea lui chirtoaca. Mai am multe de spus. Daca ZDG dezvolta tema Primariei, deovorba angajari fara concurs, angajari de persoane fara calificare si studii minime necesare, remunerarea semilegala, retinerea autorizatiilor la chirtoaca in birou,prejudiciile ce le au avut cetatenii din acest motiv. Nu lasati sobolanul sa treaca. Va gasi o noua versiune a unionismului.
    Acum acesti mucosi care i a pus chirtoaca la cirma in subdiviziunile Primariei sunt vulnerabili,sunt speriati, nu pot dormi noaptea.Daca CNA ar fi cu adevarat ceea ce se pretinde ar dobori lighioana ranita. P.S. Interesant va fi comportamentul lui Grozavu in situatia cind ghimpu si chirtoaca lau numit turnator, la sigur ca cineva il va intreba despre relatiile lui cu conducerea PL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *