Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Țîcu anunță că îl susține…

Țîcu anunță că îl susține pe Năstase la alegerile de duminică

Candidatul PUN la funcția de primar general municipiului Chișinău, care nu a trecut în turul II al alegerilor locale, Octavian Țîcu, își îndeamnă susținătorii să îl voteze duminică, 3 noiembrie, pe Andrei Năstase, reprezentantul blocului ACUM.

„Apreciem faptul că va susține, așa cum a declarat, proiectele asumate de PUN în campania electorală, în mod special vom insista asupra celor trei proiecte-cheie pe care le-am promovat: planul urbanistic general cu încadrarea suburbiilor, statut juridic special centrului istoric și construcția Clubului sportiv municipal Chișinău”, a menționat acesta în cadrul unei conferințe de presă.

Țîcu a afirmat că decizia vine după ce Năstase a spus că nu va face alianță cu PSRM și „va susține ideea unei majorități îndreptate spre interesele chișinăuienilor”.

Anterior, acesta a precizat că „suportul meu și al echipei PUN” pentru Andrei Năstase în turul II „va fi condiționat de angajamentul ferm de a nu avea nicio colaborate cu PSRM și de constituirea unei alianțe proeuropene și românești pentru Chișinău”, menționând că „nu-mi retrag niciun cuvânt în privința lui Andrei Năstase; lucrurile pe care le-am spus în campanie rămân valabile”.

În urma scrutinului local din 20 octombrie, Țîcu a obținut un scor de 4,76%, fiind votat de 10.739 de alegători.

Duminică, 3 noiembrie, în Chișinău va fi organizat turul II al alegerilor locale, pentru funcția de primar al capitalei luptând socialistul Ion Ceban și candidatul blocului ACUM, Andrei Năstase.

Foto: privesc.eu