Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ce spune Țîcu despre scorul…

Ce spune Țîcu despre scorul electoral de sub 5% și ce planuri are

Liderul Partidului Unității Naționale (PUN) Anatol Șalaru, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că după turul II al alegerilor locale va fi convocat congresul formațiunii, urmând să fie ales președintele, funcție la care a fost propus Octavian Țîcu.

În același timp, Țîcu a menționat că rămâne în Parlament, iar fotoliul de consilier municipal, pe care l-a câștigat la scrutinul din Chișinău, îi va reveni lui Corneliu Pântea.

Referitor la scorul de 4,76% obținut la alegerea primarului capitalei, Octavian Țîcu a afirmat că „atât caracter și demnitate a avut orașul Chișinău”.

„Dar aceste 5% vor avea din partea mea întotdeauna un respect aparte, pentru că îmi dau curajul și încrederea că pot să abordez în continuare viața noastră politică fără a fi influențat sau intimidat”, a adăugat el.

Totodată, acesta a precizat că „suportul meu și al echipei PUN” pentru Andrei Năstase în turul II „va fi condiționat de angajamentul ferm de a nu avea nicio colaborate cu PSRM și de constituirea unei alianțe proeuropene și românești pentru Chișinău”, menționând că „nu-mi retrag niciun cuvânt în privința lui Andrei Năstase; lucrurile pe care le-am spus în campanie rămân valabile”.

De asemenea, Țîcu a calificat alegerea de a candida din partea PUN ca fiind „cea mai corectă”.

Octavian Țîcu a anunțat că părăsește fracțiunea parlamentară Platforma DA, blocul ACUM, la 18 septembrie. În cadrul aceluiași briefing, el a declarat că va candida la funcția de primar general al municipiului Chișinău, iar ulterior a precizat că va fi susținut de PUN.

În urma scrutinului local din 20 octombrie, Țîcu a obținut un scor de 4,76%, fiind votat de 10.739 de alegători.

Foto: privesc.eu