Ce spune Țîcu despre scorul electoral de sub 5% și ce planuri are

Liderul Partidului Unității Naționale (PUN) Anatol Șalaru, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că după turul II al alegerilor locale va fi convocat congresul formațiunii, urmând să fie ales președintele, funcție la care a fost propus Octavian Țîcu.

În același timp, Țîcu a menționat că rămâne în Parlament, iar fotoliul de consilier municipal, pe care l-a câștigat la scrutinul din Chișinău, îi va reveni lui Corneliu Pântea.

Referitor la scorul de 4,76% obținut la alegerea primarului capitalei, Octavian Țîcu a afirmat că „atât caracter și demnitate a avut orașul Chișinău”.

„Dar aceste 5% vor avea din partea mea întotdeauna un respect aparte, pentru că îmi dau curajul și încrederea că pot să abordez în continuare viața noastră politică fără a fi influențat sau intimidat”, a adăugat el.

Totodată, acesta a precizat că „suportul meu și al echipei PUN” pentru Andrei Năstase în turul II „va fi condiționat de angajamentul ferm de a nu avea nicio colaborate cu PSRM și de constituirea unei alianțe proeuropene și românești pentru Chișinău”, menționând că „nu-mi retrag niciun cuvânt în privința lui Andrei Năstase; lucrurile pe care le-am spus în campanie rămân valabile”.

De asemenea, Țîcu a calificat alegerea de a candida din partea PUN ca fiind „cea mai corectă”.

Octavian Țîcu a anunțat că părăsește fracțiunea parlamentară Platforma DA, blocul ACUM, la 18 septembrie. În cadrul aceluiași briefing, el a declarat că va candida la funcția de primar general al municipiului Chișinău, iar ulterior a precizat că va fi susținut de PUN.

În urma scrutinului local din 20 octombrie, Țîcu a obținut un scor de 4,76%, fiind votat de 10.739 de alegători.

Foto: privesc.eu


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *