Promisiunea lui Dodon pentru fotojurnalistul incomod: „Astăzi mă clarific și voi da indicații”

Președintele Igor Dodon dă sigurări că astăzi va da ordine pazei sale pentru a nu mai interzice fotojurnalistului Constantin Grigoriță accesul la evenimentele de la Președinție. Promisiunea este făcută de Dodon după ce fotojurnalistul l-a întrebat ce crede despre îngrădirea accesului la evenimente publice.

Fotojurnalistul Constantin Grigoriță l-a atacat în judecată pe Igor Dodon după ce i-a fost interzis accesul la evenimentele publice organizate la Președinție, drept urmare întrebării incomode pe care ultimul i-a adresat-o șefului statului în cadrul unei conferințe de presă. Litigiul se află în prezent pe rol la sediul buiucani al Judecătoriei Chișinău.

Igor Dodon a fost întrebat despre îngrădirea accesului la evenimentele publice astăzi, 20 mai, după ce și-a exercitat dreptul la vot și a ieșit în fața presei pentru declarații.

Șeful statului a declarat că nu are nicio problemă cu nimeni și că toți jurnaliștii sunt bineveniți. Ulterior, a precizat: „Ce ține de dvs., ne clarificăm… astăzi mă clarific și voi da indicații și voi ruga paza începând cu ziua de mâine să nu mai fie careva întrebări referitor la accesul dvs Președinție. Încurajez și pe alții să aibă aceeași abordare”.

Tot astăzi, fotojurnalistul Constantin Grigoriță, l-a întrebat pe Ion Ceban dacă Primăria va fi la fel de „deschisă” ca și instituția prezidențială. Ion Ceban, care până recent a fost purtător de cuvânt al lui Igor Dodon, a declarat că Primăria va deveni una dintre cele mai deschise instituții.

„Eu cred că Primăria va fi una dintre cel mai deschise instituții. Am zis-o în repetate rânduri: începând de la barele de acces care sunt instalate, le vom elimina și sfârșind cu polițiștii”, a declarat Ceban.

Foto: privesc.eu

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *