Pretorul sectorului Râșcani și-a instalat panou publicitar în oraș. Cum explică și ce spune despre cost

Un panou publicitar pe care apare pretorul sectorului Râșcani, Nicolae Balaur, alături de familia sa, a fost instalat recent în capitală. Panoul, care reprezintă o fotografie de familie însoțită de mesajul „Sărbătorim în familie, alături de cei dragi!”, conține stema mun. Chișinău și numele paginii de facebook a Preturii pe care o conduce Nicolae Balaur. Întrebat despre costul panoului și scopul acestuia în contextul unei eventuale lansări a sa în campania elecotrală pentru alegerile parlamentare, Nicolae Balaur a refuzat să spună prețul și a declarat că este „prematur” pentru a vorbi despre participarea sa în alegeri.„Scopul este ca de sărbători să ne aflăm în sânul familiei, pentru că sunt cei mai importanți oameni pentru fiecare și, totodată, anume pentru că se apropie  sărbătorile de iarnă, Crăciunul pe stil nou, Anul Nou. Anume oamenii cei mai importanți în fiecare familie sunt membrii acestei familii. Acesta și a fost scopul, pentru a sensibiliza, pentru că multe familii au și certuri, au diferite momente neplăcute în viață, anume de aceste sărbători este și momentul de a ne ierta unii pe alții și a fi împreună”, a declarat Balaur, întrebat despre scopul instalării panoului.

Panoul publicitar instalat de pretorul sect. Râșcani. Foto: Facebook.com/andronache.ion

Funcționarul public declară că a încheiat un contract în nume personal cu agentul economic care deține panoul publicitar, iar Pretura nu are nicio atribuție. În același timp, Nicolae Balaur a refuzat să spună cât a costat panoul și pentru cât timp a fost instalat: „datele deja îmi rezerv să nu le spun”.

Întrebat de ce a indicat pe panou funcția sa de pretor și adresa de Facebook a instituției pe care o conduce, Balaur a explicat astfel: „pot să intre toți să vadă fiecare activitate întreprinsă de Pretura sect. Râșcani și de către mine”.

În același timp, Nicolae Balaur a răspuns că este „prematur” de a vorbi despre participarea sa în alegerile parlamentare drept candidat pe circumscripție uninominală, întrebat dacă panoul ar fi unul electoral în contextul lansării sale în campanie. „O să vedem mai încolo”, a răspuns Balaur, solicitat să-și spună intenția de implicare în scrutinul parlamentar.

Nicolae Balaur a fost numit pretor al sect. Râșcani în ianuarie 2017, printr-o dispoziție a ex-primarului Dorin Chirtoacă.

În decembrie curent, Nicolae Balaur a participat la Forumul Organizației municipale Chișinău a Partidului Democrat. Cu trimitere la surse din cadrul PDM, presa a scris că Nicolae Balaur ar fi unul dintre cei 11 candidați democrați pe circumscripțiile uninominale din mun. Chișinău.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Lider Moldovan

    Numele îi corespunde întru totul cu aspirațiile. Un Balaur în plus la dracii Talpei Iadului Plahotniuk? Dar să vedem, cine-l va vota. Blocul Acum pe sectorul Râșcani are șanse relativ mici, față de mancurții socialiști, dar balaurul Talpei Iadului Plahotniuk îndeobște n-are, dacă Dodon și Plahotniuk nu se înțeleg între ei!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *