Membrii fracțiunii PSRM, la discuții, în Parlament, cu premierul Maia Sandu

Membrii fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) s-au întrunit astăzi, 8 noiembrie, la Parlament, pentru a participa la discuțiile cu premierul Maia Sandu și membrii blocului electoral ACUM. Discuțiile au loc în contextul în care Guvernul și-a asumat miercuri, 6 noiembrie, răspunderea privind modificarea Legii Procuraturii.

La discuția cu deputații PSRM a participat premierul Maia Sandu, dar și ministrul de Interne, Andrei Năstase. Ulterior, și președintele R. Moldova, Igor Dodon, s-a întâlnit cu deputații ACUM, însă la această întrevedere nu a participat premierul și nici un al membru al blocului electoral ACUM, din afara fracțiunii parlamentare.

Ieri, 7 noiembrie, după ședința fracțiunii PSRM, președintele R. Moldova, Igor Dodon și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi au declarat că „trebuie de păstrat cu orice preț actuala coaliție”.

Miercuri seara, 6 noiembrie, după decizia luată de Guvern, privind asumarea răspunderii pentru modificarea Legii Procuraturii, premierul Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon și președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi au avut o întrevedere, în cadrul căreia Igor Dodon i-au cerut Maie Sandu să retragă proiectul.

Premierul Maia Sandu a declarat că Guvernul nu va retrage proiectul privind asumarea răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii, așa cum a cerut președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Astăzi, 8 noiembrie, deputații se întrunesc, prima dată în ultimele trei săptămâni, în ședință plenară. Ședința Parlamentului urmează să aibă loc la ora 15:00.

Pe ordinea de zi a ședinței programată pentru astăzi este doar un singur subiect: adresarea Prim-ministrului Maia Sandu, care la 6 noiembrie curent și-a angajat răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii. 

Potrivit Regulamentului Parlamentului, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Parlamentului asupra unui proiect de lege organică sau ordinară. Dacă, în decurs de 72 de ore din momentul angajării răspunderii de către Guvern, cel puţin 1/4 din numărul deputaţilor aleşi nu depun o moţiune de cenzură Guvernului, proiectul de lege se consideră adoptat.

Miercuri, 6 noiembrie, socialiștii au anunțat că ar putea să depună o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, după ce acesta și-a asumat răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii.

Până la această oră nu a fost depusă nicio moțiune de cenzură împotriva Guvernului.


loading...

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *