Cea mai mare „bătălie” se dă la Ministerul Apărării! Cine sunt candidații la funcțiile de secretar general de stat în cadrul ministerelor

În concursul pentru ocuparea funcțiilor de secretar general de stat în cadrul ministerelor, funcție instituită odată cu reformarea Guvernului, au fost admiși 44 de candidați. Aceștia au trecut proba CV-ului și sunt admiși la următoarea etapă – interviul. Decizia privind admisibilitatea dosarelor a fost lauată la 5 octombrie de către Comisia pentru organizarea și desfășurarea concursului de ocupare a funcțiilor publice de conducere de nivel superior.

Cea mai mare bătălie se va da la Ministerul Apărării, unde s-au calificat cei mai mulți candidați, zece la număr. La funcția de secretar general de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului pretind nouă persoane, alte șapte candidați vor susține proba interviului pentru a obține un loc la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Pentru funcția nouă la Ministerul Afacerilor Interne, Comisia de concurs a admis cinci candidați, iar la Ministerul Economiei și Infrastructurii  –  patru candidați. Câte doi pretendenți vor susține proba interviului pentur posturi la Ministerul Justuției, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Interviurile vor fi organizate în perioada 16 – 17 octombrie.

Totodată, concursul pentru ocuparea funcțiilor de Secretar general adjunct al Guvernului a fost prelungit până pe data de 16 octombrie 2017.

 

 

Prin aprobarea în lectură finală, în iulie curent, a reformei Guvernului, cu votul a 52 de deputați, a fost eliminată funcția de viceministru și introdusă funcția de secretar general de stat în ministere.

Respectiv, secretarul general de stat va avea statut de funcționar public de conducere de nivel superior. Acesta va asista ministrul în activitatea de conducere a ministerului prin asigurarea realizării legăturilor funcționale dintre ministru și corpul de funcționari publici, dintre subdiviziunile interne ale aparatului central al ministerului, precum și dintre ministru și structurile organizaționale din sfera de competență a ministerului.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *