Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   VIDEO/ Percheziții la Căușeni: Un…

VIDEO Percheziții la Căușeni: Un bărbat este bănuit în organizarea migrației ilegale

Sursă foto: border.gov.md

Domiciliul unui bărbat, bănuit de organizarea migrației ilegale, a fost percheziționat de polițiștii de frontieră din cadrul Direcțiilor regionale Vest și Est, în coordonare cu Procuratura raionului Hîncești. În rezultat, bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore, iar automobilul său a fost confiscat.

Poliția R. Moldova anunță că, la data de 18 septembrie 2023, domiciliul și bunurile bănuitului au fost percheziționate. Ca urmare a acestor acțiuni, oamenii legii zic că au adunat probe concludente privind implicarea sa în infracțiune.

Conform informațiilor operative, bănuitul ar fi vizat și în alte dosare penale deschise pe faptul comiterii aceleași infracțiuni – organizarea migrației ilegale. În ultima sa ilegalitate, acesta, în conlucrare cu alte persoane, ar fi facilitat trecerea frauduloasă a frontierei pentru un bărbat din Ucraina. În schema infracțională, bănuitul avea rolul de preluare a cetățeanului ucrainean de la frontieră, găzduirea acestuia și transportarea lui la gara auto din Căușeni. Pentru aceste servicii, străinul ar fi achitat 4 000 dolari, jumătate revenindu-i bănuitului din R. Moldova.

După confiscare, mașina acestuia se află, indisponibilizată, pe teritoriul Direcției regionale Vest.