Principală  —  IMPORTANTE   —   Ultimele detalii oficiale din dosarul…

Ultimele detalii oficiale din dosarul morții omului de afaceri Iurii Luncașu

Iurii Luncașu

Boris Babin, șoferul omului de afaceri Iurii Luncașu, găsit împușcat în seara zilei de 17 iunie, este tatăl tânărului care în vara anului trecut l-a omorât pe Teodor Țăranu, fiul analistului Anatol Țăranu.

Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către șeful Procuraturii mun. Chișinău, Ștefan Șaptefraț.

„Acest lucru nu înseamnă nimic”, a precizat Ștefan Șaptefraț, menționând că la acest moment Boris Babin are statut de martor pe dosar, el fiind cel care a apelat la 112 și a anunțat despre faptul că șeful său s-ar fi împușcat în cap.

Șeful Procuraturii mun. Chișinău a dat asigurări că atunci când vor fi stabilite toate detaliile cazului va fi organizată o conferință de presă, „dacă va fi necesar” sau va fi un „caz ieșit din comun”.

Întrebat dacă Iurii Luncașu ar fi avut careva dosare, șeful Procuraturii mun. Chișinău a precizat că nu se cunosc încă asemenea informații.

„Sunt trei versiuni, Poliția are o versiune, Procuratura are alta. Noi le investigăm pe toate și o să dăm o părere unică. Până nu vorbim cu tot anturajul, să vedem care au fost motivele determinării. Asta o vom face foarte repede”, a declarat procurorul, precizând că la o zi de la tragedie este imposibit de audiat rudele, având în vedere starea emoțională a acestora.

Informația precum că omul de afaceri Iurii Luncașu, reprezentantul companiei care deține „Casa Albă”, impunătoarea clădire de la poalele parcului Valea Morilor atribuită lui Vladimir Plahotniuc, a decedat în seara zilei de 17 august a apărut în presă duminică dimineața, pe 18 august.

Înștiințarea precum că pe traseul R-6, se află o persoană împușcată în regiunea capuluil ar fi parvenit la Serviciul 112 la ora 20.07. Babin Boris, șoferul lui Iurii Luncașu, ar fi declarat oamenilor legii că la în seara aceleiași zile, la ora 19.00, ar fi fost contactat telefonic de șeful său care i-a cerut să vină la domiciliu și să se deplaseze într-o direcție necunoscută, la aer curat. Șoferul ar fi mers cu automobilul de serviciu la casa lui Luncașu de unde l-a luat și s-au îndreptat spre traseul R-6 (Ialoveni-Durlești). La un moment dat, Luncașu i-ar fi cerut șoferului să oprească automobilul în câmp și să scrie o scrisoare cu următorul conținut: ,,Căsuță albă am cumpărat în 2017 am fost investitor”.

Ulterior, potrivit declarațiilor șoferului, Iurii Luncașu ar fi ieșit din automobil comunicându-i șoferului că vrea să răsufle aer curat, iar după câteva clipe s-ar împușcat în regiunea capului cu propriul pistol.

Iurii Luncașu este un om de afaceri din anturajul lui Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor.

ZdG a scris anterior că Iurii Luncaşu este un prosper şi discret om de afaceri, despre care presa a scris încă în anii 2000 că ar fi fost un apropiat al fostului preşedinte Vladimir Voronin. 

În 2014, Rise Moldova a publicat mai multe fotografii în care Luncaşu era surprins însoţindu-l pe Vladimir Plahotniuc la Sciez, Franţa. Luncaşu este fondator la mai multe companii: „Denir Lux”, „GB&CO”, „Primrof Construct” sau „Acvilin-Grup”, cu afaceri în domeniul construcţiilor sau ţigărilor. Împreună cu membrii familiei, el deţine mai multe case şi apartamente în capitală.

Luncașu este cel care a fost reprezentantul, prin procură, la Chișinău al firmei „Investar Investments Limited”, înregistrată la 31 august 2016 în Larnaca, Cipru, și cea care a cumpărat în 2017 „Casa albă”, un complex de imobile impunător de la poalele parcului „Valea Morilor”, în perimetrul străzilor Timiş şi Bujorilor.