Ultimele detalii din dosarul de îmbogățire ilicită în care figurează președintele CSJ

Președintele Curții Supreme de Justiție (CSJ), Ion Druță, este urmărit penal în cadrul unui dosar deschis ieri, 23 septembrie, pe faptul îmbogățirii ilicite, anunță Procuratura Generală (PG) într-un comunicat de presă.

Dosarul a fost pornit de procurorul general interimar Dumitru Robu după ce PG a fost informată de Serviciul Informații și Securitate (SIS) că a constatat „o discrepanță esențială” între veniturile legale declarate și proprietățile dobândite de membrii familiei Druță între 2016-2019.

Astăzi, 24 septembrie, după ce Consiliul Superior al Magistraturii a admis ridicarea imunității lui Ion Druță și a dat acordul pentru reținerea, aducerea silită, arestarea și percheziționarea acestuia, Procuratura Anticorupție și CNA au efectuat percheziții la biroul de serviciu al șefului CSJ.

„În cadrul perchezițiilor în birou de serviciu al judecătorului – efectuate în lipsa acestuia, din motiv că este plecat peste hotarele Republicii Moldova – procurorii au ridicat mijloace bănești provenite din surse necunoscute, un calculator de birou pentru verificarea informației relevante, precum și acte necesare investigației”, este menționat în comunicatul de presă al PG.

Potrivit comunicatului, dacă va fi găsit vinovat de îmbogățire ilicită, președintele CSJ riscă o amendă în mărime de până la 500 mii lei sau închisoare de până la 15 ani. În ambele cazuri, acesta ar putea fi privat de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *