Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ! Procurorii fac percheziții…

ULTIMA ORĂ! Procurorii fac percheziții la domiciliul președintelui Curții Supreme de Justiție

Procurorii anticorupție efectuează duminică, 29 septembrie, percheziții la domiciliul președintelui Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, în cadrul dosarului de îmbogățire ilicită deschis pe numele acestuia la începutul săptămânii.

Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Anticorupție (PA) Cătălina Bogonos.

Pe 24 septembrie 2019, Consiliul Superior al Magistraturii a admis solicitarea procurorului general interimar Dumitru Robu pentru ridicarea imunității lui Ion Druță și a dat acordul pentru reținerea, aducerea silită, arestarea și percheziționarea acestuia. În aceeași zi, Procuratura Anticorupție și CNA au efectuat percheziții în biroul acestuia de la CSJ. PA anunța că a ridicat „mijloace bănești provenite din surse necunoscute, un calculator de birou pentru verificarea informației relevante, precum și acte necesare investigației”.

Se întâmpla la o zi după ce procurorul general interimar a deschis un dosar penal în care Ion Druță este acuzat de îmbogățire ilicită.

Dosarul a fost pornit de procurorul general interimar Dumitru Robu după ce PG a fost informată de Serviciul Informații și Securitate (SIS) că a constatat „o discrepanță esențială” între veniturile legale declarate și proprietățile dobândite de membrii familiei Druță între 2016-2019.

Astăzi, 29 septembrie, în presă a apărut nota informativă dpeusă de Ion Druță la CSM prin care anunță că în următoarele zile va depune cerere de demisie din funcția de președinte al CSJ pe motiv că Adunarea generală extraordinară a ridicat mandatul membrilor CSM care l-au promovat în funcția respectivă.