Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   UAM a inițiat procedura disciplinară…

UAM a inițiat procedura disciplinară pe numele avocatului Igor Popa, fostul apărător al lui Vlad Filat, după afirmațiile făcute în cadrul unei emisiuni

Sursa: Uniunea Avocaților din R. Moldova/Facebook

Comisia pentru etica și disciplină din cadrul Uniunii Avocaților din R. Moldova (UAM) a decis să inițieze procedura disciplinară pe numele avocatului Igor Popa, fostul apărător al actualului lider al PLDM, Vlad Filat, după afirmațiile făcute de Popa în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV, unde a dezvăluit mai multe detalii din perioada în care îl apăra pe Filat.

Solicitat de către ZdG, președintele Comisiei pentru Etică și Disciplină, din cadrul Uniunii Avocaților din R. Moldova (UAM), Mihail Gafton, ne-a comunicat că luni, 19 octombrie, membrii Comisiei au decis pornirea procedurii disciplinare în privința avocatului Igor Popa.

„Pe parcurs, Comisia va decide asupra existenței sau absenței abaterii disciplinare în acțiunile avocatului vizat”, ne-a comunicat președintele Comisiei pentru etică și disciplină.

Uniunea Avocaților din Republica Moldova (UAM) a anunțat marți, 29 septembrie, că a fost sesizată de Vlad Filat urmare a aparițiilor publice ale fostului său avocat Igor Popa.

Luni, 28 septembrie, liderul PLDM a transmis că a depus plângere la UAM, cerând „examinarea în cadrul Comisiei pentru etică și disciplină a comportamentului și acțiunilor avocatului Igor Popa, în vederea aplicării sancțiunii disciplinare stabilită de lege și Codul deontologic al avocaților”.

„Atunci când onorariul este contestat, când ești acuzat în presă că ai săvârșit infracțiuni grave, trebuie să te aperi și trebuie să divulgi anumite date din secretul profesional pentru a te apăra. Este foarte simplu”a motivat Igor Popa.

Vineri, 25 septembrie, Filat a organizat o conferință de presă, în cadrul căreia a comentat acuzațiile lansate săptămâna trecută de către Igor Popa, fostul său avocat, la o emisiune televizată.

Igor Popa, fostul avocat al fostului premier Vlad Filat, a făcut miercuri seara, 23 septembrie, în cadrul unei emisiuni, mai multe declarații cu privire la perioada de detenție a fostului său client.

Popa susține că Vladimir Plahotniuc și Vlad Filat țin până în ziua de astăzi legătura și vorbesc la telefon. Totodată, Popa mai susține că Plahotniuc, ar fi avut grijă ca Filat să petreacă cu prietenii și să primească cadouri de sărbători în schimbul tăcerii. 

Totodată, Popa a dat publicării mai multe scrisori pe care le-a primit de la Filat în timp ce actualul lider al PLDM se afla în detenție.

Mai multe detalii le găsiți aici: Fostul avocat al lui Vlad Filat: Plahotniuc îi promitea lui Filat că-l va scoate din pușcărie. Ei au rămas prieteni până-n ultima clipă